İstanbul Valiliği ve Bakanlık'tan bayram uyarıları

/ Kaynak: AA
İstanbul Valiliği ve Bakanlık'tan bayram uyarıları

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Valiliği, bayram sebebiyle aldığı tedbirleri açıkladı. Ayrıca Ulaştırma Bakanı Bilgin de Ramazan Bayramı tatiline ilişkin uyarılarda bulundu.

İstanbul Valiliği, nbsp;vatandaşların nbsp;Ramazan Bayramı'nı huzur ve güven ortamı içinde geçirmeleri amacıyla aldığı tedbirleri açıkladı.


Valilikçe yapılan yazılı açıklama şöyle:


1-Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde, otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda, eğlence yerlerinde güvenlik birimlerimizce gerekli emniyet tedbirleri alınacaktır,


2-Belediye, Sağlık, Emniyet ve Jandarma personelince bayram nedeniyle görevlerin aksamaması için her türlü tedbir alınarak, nöbet hizmetleri aksatılmadan yürütülecektir,


3-Trafik, belediye zabıta ve vergi denetim elemanları ekipler halinde denetim ve kontrollerini etkin bir şekilde gerçekleştirecektir,


4-Sağlıkla ilgili konularda ve yangın tehlikelerine karşı gerekli tedbirler alınacak ve görevlendirilecek ekipler her an müdahaleye hazır vaziyette bulundurulacaktır,


5-Telefon arızaları ile elektrik, su doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumlarca göreve hazır ekipler oluşturulacaktır,


6-Vatandaşlarımızın acil durumlarda başvurabilecekleri birimlerin telefon numaraları İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne bildirilecek ayrıca kurumumuzca kamuoyuna duyurulması sağlanacaktır.


BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 15-16 ve 19-20 Temmuz'da Ankara-İstanbul-Ankara arasında ilave YHT seferleri düzenleneceğini bildirdi. Bilgin, sürücülerden trafik kurallarına uymalarını, yollardaki işaret ve işaretçilere dikkat etmelerini istedi. Bakanlık olarak tüm tedbirleri aldıklarını, ancak bunun yeterli olmayacağını ifade eden Bakan Bilgin, uykusuz, yorgun veya alkollü yola çıkılmaması gerektiğine dikkati çekti. Bilgin, araçlarının lastik ve diğer hertürlü bakımının yaptırılmasının önemine de işaret etti.


HIZ LİMİTİNİ AŞMAYIN

Bayramda rahat ve güvenli seyahat için alınan önlemler kadar sürücülerin kurallara uymasının da önemine değinen Bilgin, şunları kaydetti: "Sürücülerden hız limitini aşmamalarını istiyoruz. Seyahatlerini, gün içinde uygun saatlere yayarak, aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları gerekiyor. Herkes kendi şeridini kullanmalı. Özellikle emniyet şeridi ve karşı yöne ait şeridin ihlal edilmemesine herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Uzun mesafeli seyahatler için araçların bakımını yaptırmaları ve araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu almamaları konusunda herkes dikkatli olmalı. Sürücüler, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak öğelerden kaçınmalı, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takınmalı. Özellikle bölünmüş yollarda hız sınırlarının artırılmasının ardından sürücülerin, bölünmüş yolların bütün kesimlerinde hız sınırının saatte 110 kilometre olduğu gibi yanlış bir algıya kapılmamaları; yolların keskin viraj, yüksek eğim, meskun mahal veya kavşak gibi kesimlerinde hız tahdit levhaları ile belirlenmiş hız sınırlarını kesinlikle aşmamaları gerekiyor."


GÜZERGAH ANALİZİ YAPIYOR

Bilgin, sürücülerin yola çıkmadan önce yol durumu hakkında Yol Danışma Birimi'nin "0 312 415 88 00 ve 425 47 12" numaralı telefonlarından veya ücretsiz Alo 159 hattından, ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü web sitesi "www.kgm.gov.tr" adresinde hizmete sunulan güzergah analizi programıyla en uygun güzergah ve alternatiflerini, kapalı ve çalışma yapılan yolları, yol ve hava durumunu, yol boyu tesislerini ve önemli yerleri sorgulamalarının mümkün olacağını hatırlattı.


Türkiye'de mevcut yol durumuna göre trafik kurallarına uyulduğu takdirde kimsenin burnunun bile kanamayacağını belirten Bilgin, "Herkes trafik kurallarına uysun, kimse sevdiklerinin bayramını acıya dönüştürmesin. Bu vesileyle milletimizin mutlu bir bayram geçirmesini diliyor, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...