AYM'nin Dershane kararına AK Parti'li vekillerden sert tepki

AYM'nin Dershane kararına AK Parti'li vekillerden sert tepki

GÜNDEM Haberleri

AYM'nin oy birliğiyle dershanelerin kapatılmasıyla ilgili kanun hükmünü iptal ettiği belirtildi. Karara en sert tepkiler AK Parti'li vekillerden geldi.

İlk tepki Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi. Tayyar twitter hesabından, "Yargıtay, Danıştay, YSK, RTÜK şimdi AYM. Yakında TSK zıplar. İktidar boşluk kaldırmaz. Vakit kaybetmeden erken seçim. Ya zillet ya millet." ifadelerini kullandı.
Ardından Victor Hugo'dan alıntı yapan Şamil Tayyar, ""Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz, gemiyi limana getirip getirmediğine bakar" sözleriyle tepkisini dile getirdi.


MİLLETE DARBEDİR


Aydın Ünal Twitter hesabından "TBMM'nin yaptığı ve Cumhurbaşkanının onayladığı yasaya CHP itiraz ediyor, AYM keyfice iptal ediyor. Bu demokrasi değil, millete darbedir" dedi.


VESAYETE İHTİYAÇ YOK


Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner Anayasa Mahkemesi için açıklamada bulundu. AYM'nin dershanelerin kapatılmasını iptal etme kararı ile paralel yapıyı sevindirdiğini söyleyen Metiner, "Yeni Türkiye'nin, demokratik Türkiye'nin böyle bir vesayet odağına ihtiyacı yok" dedi.


Anayasa Mahkemesi'nin Dershanelerin kapatılmasına ilişkin verdiği ret kararına bir tepki de AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ten geldi. "Galiba Anayasa Mahkemesi Türkiye'de yaşamıyor" diyen Külünk, "Anayasa Mahkemesi'nin asli fonksiyonu, milletin ve devletin bekaasını korumaktır. Devletin ve milletin bekaasını tehdit eden bir terör örgütünün yapılanmasındaki, devleti tehdit eden bir araç haline dönüştürülmek istenen bir örgütün ne yapmak istediğini Anayasa Mahkemesi'nin bu kararını hayretle karşılıyorum" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...