Irak'ta 14 Temmuz Katliamı'nın 56. yılı

/ Kaynak: AA
Irak'ta 14 Temmuz Katliamı'nın 56. yılı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kerkük'te Türkmenlerin maruz kaldığı en büyük felaketlerden biri olan katliamda hayatını kaybedenler, düzenlenen törenle anıldı

Irak'ın Kerkük kentinde Türkmenlere yönelik "14 Temmuz Katliamı"nın yıldönümünde anma töreni düzenlendi.
14 Temmuz Şehit Mezarlığı'ndaki törene Türkmen liderler ve yetkililer ile katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Aileler 56 yıl önce kaybettikleri yakınları için dualar edip, gözyaşı döktü.
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmen varlığını Irak'tan silmek isteyenlerin 14 Temmuz'da söz konusu katliamı gerçekleştirdiğini söyledi. Salihi, Türkmenlerin Irak'taki varlığının devam etmesi için Türkiye'nin mutlaka yanlarında olması gerektiğini vurguladı.
ITC Başkan Yardımcısı ve Kerkük Milletvekili Hasan Turan da Irak ve Suriye'de demografik yapının değiştirilmeye çalışıldığını savunarak, "Suriye'de Tel Abyad ve Halep, Irak'ta ise Telafer, Tuzhurmatu, Altunköprü, Kerkük ve Tazehurmatu'da demografik değişim peşindeler. Bizi burada yok etmek istiyorlar" dedi.
- 14 Temmuz Katliamı
Irak'ta cumhuriyetin kuruluşunun birinci yılını kutlamak üzere sokaklara çıkan Türkmenlerin üzerine kimliği belirsiz kişilerce 14 Temmuz 1959'da ateş açılmış, saldırıda yüzden fazla kişi hayatını kaybetmişti. Söz konusu olay tarihe "14 Temmuz Katliamı" olarak geçmişti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...