İhaleyi el aldı, bize Beylik laflar kaldı!

İhaleyi el aldı, bize Beylik laflar kaldı!

GÜNDEM Haberleri

Azerbaycan'ın, "Ortak uydu işletelim" teklifine rağmen TÜRKSAT'a rakip firmayla anlaştığı yönündeki haberimiz ses getirdi.

Osman Çobanoğlu Ankara
TÜRKSAT'ın uydu işletmeciliği konusunda hazırladığı faaliyet raporunda "Şirketimizin lokasyonlarında ortak uydu işletmeciliği teklifi götürüldüğü halde Azerbaycan, çok daha yüksek maliyetlere katlanarak, rakip uydu operatörleri ile yakın lokasyonlar üzerinde işbirliği yaparak, bölgede şirketimize karşı tehdit unsurları oluşturmuştur" ifadelerine yer verilmişti. Haberimizin ardından Azerbaycan'dan "dostluk ve kardeşlik" vurgulu bir açıklama geldi. Azerbaycan Uzay Ajansı Azercosmos, TÜRKSAT tarafından kendilerine resmi başvuruda bulunulmadığını duyurdu. Azerbaycan Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada da "Azerbaycan Uzay Ajansı Azercomos ile TÜRKSAT arasında dostluk ilişkilerinin mevcutluğu su götürmez bir gerçektir. TÜRKSAT, tarafından şimdiye kadar Azerbaycan tarafına ortak uydu işletmeciliği doğrultusunda herhangi bir resmi başvurunun yapılmadığını göstermektedir. Türkiye ile Azerbaycan arasında sarsılmaz temellere dayanan dostluk, kardeşlik ve iş birliği ebediyete kadar gelişerek sürecek" denildi. nbsp;
Konuyla ilgili TÜRKSAT cephesinden de bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "TÜRKSAT, Azerbaycan'ın ilk uydusunu uzaya göndermeye karar verdiği süreçten bugüne dek birlikte çalışma hususunda her zaman geçmişe dayalı köklü ve sıcak ilişkiler içerisinde olmuştur. TÜRKSAT, bu konuda gerek Azeri uydusunun fırlatılmasından önce, gerekse uydunun işletmeye alınmasından sonra Azercosmos'la üst düzey görüşmeler gerçekleştirmiştir. Her iki taraf, bu görüşmelerde işbirliği alanlarının araştırılması hususunda mutabık kalmıştır." nbsp;
Ayrıca Azercosmos Genel Müdürü nbsp;ile Türksat Genel Müdürü Ensar Gül'ün bu yıl içerisinde müşterek konuların görüşülmesi amacıyla bir araya geleceği belirtildi.
İhaleyi el aldı, bize Beylik laflar kaldı!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...