Dışişleri kiradan kurtulacak!

Dışişleri kiradan kurtulacak!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın boşaltmasının ardından Dışişleri Bakanı da geleneksel ikametgâhını kullanmaya başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde yer alan konutuna taşınmasıyla Dışişleri Bakanlığı kiradan kurtulacak. 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı'nın devamında Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmuş ve mevcuttaki konutunu değiştirmemişti. Gelenek olarak cumhurbaşkanları Çankaya Köşkü'nde ikâmet ederken Gül, Çankaya Köşkü'nü sadece mesaisi için kullanmış, konut olarak kullanmayı tercih etmemişti. Gül'ün Dışişleri Bakanlığı Konutu'nu kullanmaya devam etmesi sonrasında bu konut Dışişleri'nin envanterinden çıkarılıp Cumhurbaşkanlığı'na devredilmişti. Hal böyle olunca da Dışişleri Bakanı için Gaziosmanpaşa semtinde bir konut kiralanmıştı.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisindeki cumhurbaşkanlığı konutunun tamamlanmasının ardından tüm kurumlar kendisine tahsis edilen konutları kullanır hale gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'deki konutunda, Başbakan Davutoğlu Başbakanlık Resmi Konutu'nda, Dışişleri Bakanı da Dışişleri Konutu'nda ikâmet edecek. Dışişleri Bakanlığı da kira vermekten kurtulmuş olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni konutuna ilişkin "Orası olursa rezidans ve ofis olarak kullanılabilecek bir yer. Olabilir... Yaptıklarına göre taşınırız. Dışişleri Bakanlığı'nın orası biliyorsunuz. Dışişleri Bakanlığı kullanamadı. Biz buraya tanışırsak Dışişleri Bakanlığı da oraya taşınır" demişti.
Buket GÜVEN - TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...