Türkiye'de ilk kez ortaya çıktı

/ Kaynak: AA
Türkiye'de ilk kez ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Balıkesir'in Erdek ilçesinde tatil yapan bir üniversite öğrencisi, denizde 2-3 metre derinlikte dört bacaklı denizyıldızı yakaladı.

İstanbul'dan tatil yapmak için Erdek'e gelen Gökhan Badem, denize girdiği Çuğra mevkisinde 2-3 metre derinlikte denizyıldızı gördü. Derine dalarak yakından incelediği denizyıldızının dört bacaklı olduğunu fark eden Badem, bulunduğu yerden çıkardığı denizyıldızını deniz suyu dolu bir kavanozda korumaya aldı.
Denizden çıkardığı dört bacaklı denizyıldızını çevredeki vatandaşların ilk kez gördüklerini ve şaşırdıklarını belirtti.
İnternetten araştırma yaptığını anlatan Badem, daha önce Bodrum'un Turgutreis mahallesinde de bir kişinin bulduğu dört bacaklı denizyıldızının Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesince incelenmeye alındığını öğrendiğini ifade etti.
Konunun uzmanlarıyla iletişime geçeceğini aktaran Badem, "Şimdi en kısa zamanda dört bacaklı denizyıldızının fotoğraflarını fakülteye gönderip bilgi vermeyi düşünüyorum. Deniz suyu ile dolu kavanozda korumaya çalıştığım dört bacaklı denizyıldızını başka üniversitelerden de incelenmek isteyen olursa gönderirim" diye konuştu.
"Yıldız biçiminde beş kolu olan, kayalıklar üzerinde yaşayan, derisi dikenli bir hayvan" olarak tanımlanan denizyıldızlarının, bazı türlerinde kol sayısı beşten fazla olabiliyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...