Mehmet Ali Şahin'den koalisyon açıklaması

/ Kaynak: AA
Mehmet Ali Şahin'den koalisyon açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin koalisyon çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin koalisyon çalışmalarına ilişkin, "Hiçbir siyasi parti ve genel başkanı, 'ben bu işte yokum' diyemez. Eğer görev ve sorumluluk düşüyorsa 'ben kaçacağım' diyemez. Bazı siyasi partiler maalesef böyle bir tavır sergiliyorlar. Sorumluluktan kaçıyorlar" dedi.

nbsp;Partisinin Ovacık il başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma nbsp; programında konuşan Şahin, partisinin geçmiş seçimlerde tek başına iktidar nbsp; olduğunu ve hükümetlerin sorunsuz bir şekilde kısa süre içinde kurulduğunu nbsp; anımsattı.


7 Haziran seçimlerinden ve sonrasında gelişen olaylardan bahseden nbsp; Şahin, "Milletimiz bizi tek başına iktidara getirmedi ama yine de Türkiye'nin en nbsp; büyük partisi yaptı. Ak Parti'siz bir hükümetin kurulamayacağını oylarıyla nbsp; gösterdi. Biz de bir ortak arıyoruz. CHP ve MHP'ye gidildi. Kendileriyle nbsp; koalisyon düşünmediğimiz HDP'ye de gidildi. Parlamentoda siyasi grubu bulunan bir nbsp; partidir. Ona da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları oy vermişlerdir. Tabii biz nbsp; onları da bir nezaket içerisinde ziyaret ettik" diye konuştu.

"Sorumluluktan kaçıyorlar"

nbsp;"Gelmiş olduğumuz noktada, 'parti menfaatleri mi? ülke menfaatleri nbsp; mi?' Böyle bir sorunun cevabını vermekle mükellef siyasi partiler" diyen Şahin, nbsp; şöyle devam etti:

nbsp;"Ülke menfaatlerini partilerin menfaatlerinin önüne alamazsak bu nbsp; ülkede milletin vermiş olduğu oya layık değiliz demektir. Hiçbir siyasi parti ve nbsp; genel başkanı, 'ben bu işte yokum' diyemez. Eğer görev ve sorumluluk düşüyorsa nbsp; 'ben kaçacağım' diyemez. Bazı siyasi partiler maalesef böyle bir tavır nbsp; sergiliyorlar. Sorumluluktan kaçıyorlar."

Zamanın sorumluktan kaçma zamanı olmadığını ifade eden Şahin, "AK nbsp; Parti olarak büyük bir samimiyetle bir koalisyon hükümeti kurmak için ülke nbsp; hükümetsiz kalmasın düşüncesiyle samimi bir çalışma ortaya koyuyoruz. Umuyorum ki nbsp; bir koalisyon hükümeti kurmak mümkün olur. Türkiye'de yaşayan insanlar olarak 16 nbsp; yıldır 'koalisyon' sözcüğünden uzak kaldık. En son 16 yıl önce kurulan koalisyon nbsp; hükümeti, DSP-MHP ve ANAP koalisyonuydu. Unuttuk, koalisyon dönemlerinin nbsp; zorluklarını" sözlerine yer verdi.

"Piyasalarda bir durgunluğa yol açıyor"

Bu seçimlerde oy kullanan gençlerin koalisyonun ne olduğunu nbsp; bilmediklerini belirten Şahin, "Koalisyon dönemlerinde Türkiye'nin nasıl patanaj nbsp; yaptığını bilmeyebilirler. O nedenle belki, 16 yıl sonra koalisyon ne demek? nbsp; Koalisyon fayda mı zarar mı getirir? Bunu görmek icap ediyordu belki. O nedenle nbsp; seçim sonucunu bu şekilde de değerlendirmek lazım. Memleket hükümetsiz kalırsa, nbsp; Çarşı, pazar ve piyasa da bir beklenti var. 'Ne olacak' ve önünü görememe nbsp; beklentisi var. Bu piyasalarda bir durgunluğa yol açıyor. Yatırım yapmak nbsp; isteyenler yatırım yapmaktan çekiniyorlar. Bu, ülkenin kalkınmasını olumsuz nbsp; etkiliyor. Milletimiz böyle takdir etmiştir. Ben 16 yıl sonra yeniden koalisyon nbsp; dönemini açıyorum demiştir sandıkta oylarıyla" ifadelerine yer verdi.
"Biz koalisyon ortağımız olacak partiyle bir kıskançlık içerisine nbsp; girmeyiz"

3 dönem tek başına kendilerini iktidara getiren ve yine kendilerini nbsp; tek başına iktidardan mahrum eden ama yine de en yakın rakiplerine 16 puan farkla nbsp; yine birinci parti olmalarını sağlayanın aynı millet olduğunu kaydeden Şahin, nbsp; sözlerini şöyle sürdürdü:

nbsp;"Biz milletimize o zaman da ve şimdide şükran duyuyoruz. Bizimle nbsp; koalisyon kuran siyasi parti aslında yararlanır. Bizim 13 yıllık bir hükümet etme nbsp; tecrübemiz var. Türkiye'nin sorunlarını biliyoruz. Bunların önemli bir bölümünü nbsp; de çözdük. Ciddi bir tecrübemiz var. Biz koalisyon ortağımız olacak partiyle bir nbsp; kıskançlık içerisine girmeyiz."

Koalisyon kurulmasının mümkün olmadığında işlenecek süreci anlatan nbsp; Şahin, şunları aktardı:

"Türkiye'de böyle bir süreci pek arzu etmiyoruz ama şu anda sadece nbsp; CHP'yle bir koalisyon kurma ihtimali az da olsa var. MHP 'ben yokum' dedi. Ne nbsp; diyor, 'AK Parti, CHP ve HDP bir koalisyon kursun'. Gerekçe olarak diyor ki nbsp; 'bunlar çözümden yana olan siyasi partiler' ondan bir cümle önce de diyor ki nbsp; 'çözüm, ihanet sürecidir' Eğer çözüm bir ihanet süreciyse senin ihanet edeceğini nbsp; öne sürdüğün partilerin bir koalisyon kurması iyi olur diyorsun Sayın Bahçeli. nbsp; Hani Çözüm Süreci ihanet süreciydi. İhanet etmek için bir araya gelen partilerin nbsp; kendisine göre koalisyon kurması nasıl iyi olur. Burada bir çelişki yok mu?"

nbsp;"Koalisyon kurma çabalarına devam edeceğiz"

nbsp;"Neden elini taşın altına sokmuyorsun?" diye soran Şahin, konuşmasını nbsp; şöyle tamamladı:

"Neden 'bize bir görev düşerse bu işin içerisinde oluruz' nbsp; diyemiyorsun. Kim ne kadar memleket ve millet bayrak sever olduğu işte şimdi nbsp; anlaşılır. Milletçilik ülkenin zor zamanında eli taşın altına sokmaktır. nbsp; Boyunduruğun altına gerekirse girmektir ama kaçmak değildir. Diyelim ki kuramadık nbsp; sandık yeniden milletin önüne gelecek. O zaman millet bütün yaşananlara bakar bir nbsp; karar verir. Ancak biz büyük bir samimiyetle koalisyon kurma çabalarına devam nbsp; edeceğiz."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...