Belek, G-20 zirvesi için kırmızı bölge oldu

Belek, G-20 zirvesi için kırmızı bölge oldu

GÜNDEM Haberleri

Dünyaca ünlü turizm bölgesine akredite olmayan hiç kimse alınmayacak. Liderler, ultralüks kral daireleri ve villalar-da kalacak.

Dünya ekonomisinin yüzde 90'ına sahip 20 ülke liderinin bir araya geleceği 10'uncu G-20 Zirvesi, dönem başkanlığını üstlenen Türkiye'nin ev sahipliğinde 15-16 Kasım tarihlerinde Belek'te yapılacak. Beş yıldızlı 46 otelin bulunduğu beldede, zirve için 30 otel belirlendi. Dışişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde devletin ilgili tüm kurumlarının yoğun çalışma yürüttüğü zirve dolayısıyla Belek, yüksek güvenlikli bölge ilan edildi. Özellikle Antalya Havalimanı ile Belek arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik karayolu, yüzlerce MOBESE kamerayla donatılacak. Yüz ve plaka tanıma özellikli kameraların yanı sıra binlerce polis görevlendirilecek. Antalya Valisi Muammer Türker, bazı günler bölgeden uçakların geçişine dahi izin verilmeyeceğini belirtti. Toplantılar, 5 yıldızlı Regnum Carya Resort Hotel'de gerçekleşecek. Otellere o dönem hiçbir müşteri alınmayacak. Akredite olmayan kimse giremeyecek. Her ülke giderlerini kendi karşılayacak. Liderin eşleri için de ayrı bir program düzenlenecek. Hangi liderin hangi otelde kalacağı henüz netleşmedi. Son güne kadar da açıklanmayacak. Kırmızı bölge içinde belirlenen 30 otelin kral daireleri ve ultralüks villaları özel hazırlanacak. DHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...