Demirtaş'tan MHP'ye sert tepki

Demirtaş'tan MHP'ye sert tepki

GÜNDEM Haberleri

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Suruç saldırısı hakkında açıklama yaptı. Demirtaş, MHP'den dün yapılan açıklamaya sert tepki gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, MYK sonrası açıklama yaptı. Basın toplantısında Suruç'ta yaşanan saldırıyı değerlendiren Demirtaş; "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Öncelikle Meclis Başkanı'na çağrı yapıyoruz. İlk yetki ondadır. Parlamentoyu derhal olağanüstü toplantıya davet etmelidir. Bizler 80 milletvekili imzamızla hazırız. Üç temel gündemle Parlamento toplanmalıdır. Birincisi, Çözüm Süreci. Çözüm Süreci eğer Parlamento'nun dahliyle alacağı kararla bir selamete kavuşursa içeride ve dışarıda barışı sağlamamız daha kolay olacaktır. İkincisi, Türkiye'nin Rojava bölgesiyle ilişkileri ne olacak. Bütün bunları Parlamento'nun bir kararla netleştirmesi lazım. Dış politika ve IŞİD tehdidi de üçüncü gündemimiz olmalıdır. Parlamento, yeni kurulacak hükümete referans olacak, yol gösterecek kararlar almalıdır." dedi. nbsp;
Demirtaş'ın açıklamasından satır başları:
"BARIŞ BAYRAKLARIYLA İSTANBUL'DA GÖRKEMLİ BİR YÜRÜYÜŞE DAVET EDİYORUZ"
Hafta sonu da İstanbul'da IŞİD'e karşı yürüyüş planlanacak. Bu akşam yeri ve saati belirlenecektir. Bu yürüyüşe de IŞİD barbarlığına karşı, uluslararası yürüyüşe vicdanı olan herkesi davet ediyoruz. Barış bayraklarıyla İstanbul'da görkemli bir yürüyüşe davet ediyoruz.
MHP'YE SERT TEPKİ
Dünden bu yana saldırıdan bu yana kullanılan hakaret tehdit dilini bize karşı kullananlara iade ediyorum. Üç sayfa ama ancak yazanlar, kusura bakmasınlar IŞİD zihniyetindedirler. Aklını yitirmiş tek bir siyasi çözüm önerisi içermeyen, bir metne de siyasi metin demiyoruz. Tarihlerinde yaptıkları da siyasi açıklama yoktur. Küfürsüz açıklamalarını getirin, saygı duyduğumuz ifade edeceğim. Kendilerine milliyetçi diyenler, sokak ağzıyla ucuz bir dille yaptıkları açıklamalara cevap verecek halimiz de yok. Kendi yönetimlerinin seviyesizliğini gösterir. İnşallah oy verenler de bunların yürüttüğü seviyesiz politikayı yakından görürler.
ŞEHİT ASKER İÇİN TAZİYE
Dün aynı zamanda Adıyaman'da üzücü bir olay yaşandı. Operasyonda başçavuş da yaşamını yitirdi. Halkımıza başsağlığı dileğimizi ileterek sözlerimi tamamlamak istiyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...