Bosna'dan Erdoğan'a taziye mesajı

/ Kaynak: AA
Bosna'dan Erdoğan'a taziye mesajı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dragan Çoviç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Çoviç mesajında, Suruç'taki terör saldırısı haberini derin üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, "Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi ve şahsım adına size ve tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.
Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileyen Çoviç, "Düşüncelerimiz ve dualarımız, bu zor günlerde onlarla birlikte" dedi.
Makedonya'daki Türk Demokratik Partisi (TDP) de mesaj yayımlayarak Suruç'taki terör saldırısını kınadı.
TDP'nin mesajında, "Bu, anavatanımıza karşı yapılmış bir hain saldırıdır. Bu tür terör eylemleri Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini, barışını, istikrarını ve huzurunu bozma amacını taşımaktadır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti, her sorunun üstesinden gelecek güçtedir ve Türkiye düşmanlarının her türlü karanlık planlarını boşa çıkaracaktır. Bu alçakça saldırıyı düzenleyenler bilmelidir ki milletimiz, her türlü belanın üstesinden gelebilecek inanca, kararlılığa ve güce sahiptir" denildi.
Mesajda, ayrıca TDP olarak saldırının nefretle kınadığı belirtilerek, "Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası teröre karşı mücadelede göstermiş olduğu dik duruşu ve üstün başarılarının bu günlerde de devam edeceği inancını taşımaktayız. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadesi yer aldı.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...