Teslim olan PKK'lıdan Diyarbakır saldırısı itirafı

Teslim olan PKK'lıdan Diyarbakır saldırısı itirafı

GÜNDEM Haberleri

Kars'ta teslim olan ve tutuklanan H.Y, savcılıktaki ifadesinde, HDP'nin Diyarbakır mitingindeki patlamaya ilişkin önemli itiraflarda bulundu.

Kars'ta jandarmaya teslim olan ve "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanan H.Y, savcılıktaki ifadesinde, HDP'nin Diyarbakır mitingindeki patlamaya ilişkin önemli itiraflarda bulundu. Digor Merkez Jandarma Karakol Komutanlığına 18 Temmuz'da teslim olan bölücü terör örgütü üyesi H.Y. (19), örgüt içinde bazı faaliyetlerde bulunduğunu ve pişman olduğunu belirtti.

Bunun üzerine, avukat nezaretinde ifadesine başvurulan H.Y, savcılıktaki işlemlerinin ardından 20 Temmuz'da çıkarıldığı mahkemece "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

H.Y, Digor Cumhuriyet Savcılığındaki ifadesinde, İstanbul'da daha önce pazarcılık yaptığını, terör örgütü PKK ile irtibatlı olduğunu öne sürdüğü "Ömer" adlı kişiyle birkaç gün zaman geçirdiklerini söyledi.

Bu kişinin sonraki günlerde pazardayken yanına gelip "Seni bazı insanlarla tanıştıracağım. Çok zengin olacaksın, para kazanacaksın. Seni dağa göndereceğiz. Sen Kürt değil misin? Onlar için bir şeyler yap, savaş" diyerek kendisini kandırdığını belirten H.Y, daha sonra Ömer'in uzun yıllar örgütün dağ kadrosunda bulunan "Rojin" adlı kadınla kendisini tanıştırdığını ifade etti.

Birlikte hareket ettiği örgüt mensupları hakkında da bilgi veren H.Y, İstanbul'da 2014'te katıldığı bazı eylemleri anlattı.

Rojin'in 2014 yılında tam tarihini hatırlamadığı bir gün, kendilerini yanına çağırdığını ve iki genci İstanbul'dan Van'ın Gevaş ilçesi kırsalına götürmelerini istediğini anlatan H.Y, Ömer ile bu gençleri Gevaş'a götürdüklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"2-3 gün yürüdükten sonra bir dere kenarına geldik. Burada 12 kişilik terörist grupla buluştuk. Bizi tepede bir mağaraya götürdüler. Mağarada bir kadın terörist vardı. Toplam 13 kişiydiler. Grubun başındaki şahıs, Ömer'e benim dağda kalmamı söyledi. Ömer de 'o bana lazım' dedi. Daha sonra bir araç bizi alıp Van-Bitlis karayolu üzerindeki bir noktaya bıraktı. İstanbul'dan getirdiğimiz kişileri de orada bıraktık."

HDP'nin Diyarbakır mitingindeki bombalı saldırı

H.Y, ifadesinde HDP'nin Diyarbakır mitingindeki patlamaya ilişkin şunları anlattı:

"2015 seçimleri öncesinde HDP'nin Diyarbakır mitinginden 2-3 gün önce Rojin isimli kadın, Ömer ile beni yanına çağırdı. İçeride Ömer ile konuştuktan sonra Ömer bana 'Diyarbakır'a gidiyoruz' dedi. Ömer, ben ve Rojin'in yanında çalışan bir adam, Diyarbakır'a otobüsle gittik. Diyarbakır merkezde bulunan çarşının içerisindeki bir eve girdik. Burada iki erkek vardı, isimlerini bilmiyorum. Ömer'i tanıyorlardı. Biraz konuştuktan sonra evde bulunan bomba düzeneğini Ömer'e teslim ettiler."

"Bombayı çantadan çıkarıp masaya koydular, o şekilde gördüm. Bombayı tekrar valize koyup Ömer'e teslim ettiler" diyen H.Y. ifadesinde şunları söyledi:

"Çıktıktan sonra Ömer'e 'bu bombayı ne yapacağız' dedim. Ömer, 'sen bu adamların yanında otur, geldiğimde sana anlatırım' dedi. Ben yanımıza gelen adamla Diyarbakır'daki evde Ömer'i bekledim. Ömer bombayı alıp gitti. Burada iki saat bekledikten sonra Ömer geri geldi, tekrar otobüsle İstanbul'a geri döndük. Yolda giderken bana bombayı miting alanına yerleştirdiklerini, bombayı orada bulunan polis memurunun patlatacağını hatta bombayı o görevli polis memurunun yerleştirdiğini söyledi, yine bombayı 'AK Parti'nin patlattığını zannedecekler, devletin üzerinde kalacak, HDP'nin oyu artacak' dedi. Beraber tekrar İstanbul'da Rojin'in evine gittik. Akşam saatlerinde bombanın patladığını basından duyduk. Rojin sevindi, 'seçimler garanti, bizim işimiz kolaylaştı' dedi."

İfadesinde, daha sonraki süreçte yaptıkları faaliyetlere de değinen H.Y, "Cem" isimli birini Kobani'ye götürülmek üzere terör örgütü ile iş birliğinde olan kişilere Diyarbakır'da teslim ettiklerini belirtti.

Yeni eylem planları

Örgütten ayrılmaması için tehdit edildiğini anlatan H.Y, Ömer'in irtibatlı olduğu örgüt mensupları hakkında da bilgiler vererek, "Ömer bana bayramdan sonra pazartesi günü toplanacaklarını, Rojin'in yeni eylemler planladığını söyledi. Rojin'in yanında 40-45 kişilik örgüt üyesi vardır" ifadelerini kullandı.

H.Y, "Pişmanım, rızamla teslim oldum. Bildiğim hususları anlatıp, faydalı olmak istedim. Beni bu işlere bulaştıran, ifademde geçen şahıslardan şikayetçiyim" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...