Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cizre-Silopi enerji hattına ikinci sabotaj

/ Kaynak: İHA
Cizre-Silopi enerji hattına ikinci sabotaj

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şırnak'ta bölgeye elektrik ileten Cizre-Silopi hattındaki 40 nolu elektrik direği yıkıldı.

Şırnak'ta bölgeye elektrik ileten Cizre-Silopi hattındaki 40 nolu elektrik direği yıkıldı. TEİAŞ ve jandarma ekiplerinin ilk incelemesinde olayın sabotaj olduğu anlaşıldı. nbsp;Şırnak'ta bölgeye elektrik ileten Cizre - Silopi hattındaki 40 nolu elektrik direği önceki gün yıkıldı. Bölgeye giden TEİAŞ ve jandarma ekiplerinin ilk kontrollerine göre olayın sabotaj sonucu gerçekleştiği ortaya çıktı. Söz konusu hattı besleyen elektrik, Silopi termik santralinden karşılanıyor ve santralde yerli bir kaynak olan asfaltit kullanılıyor. Yüzde yüz yerli kaynaklarla üretimi ve iletimi sağlanması bakımından da büyük önem taşıyan bu hatta, son olayla birlikte bu yıl içinde ikinci kez saldırı düzenlenmiş oldu. nbsp;


"ÇABALARI BOŞA ÇIKACAKTIR" nbsp;
Söz konusu hattan üretimin yerli kaynaklarla karşılandığını ve elektriği bölge halkının kullandığını ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sabotaj olayına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu saldırılarla birlikte hem yerli kaynaklarımızın kullanımı engellenmeye çalışılmıştır hem de bölge halkı karanlıkta bırakılmak istenmiştir. Burada yapılan aynı zamanda orada yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etme çabasıdır. Hükümetimizin bölgeye götürdüğü hizmeti engelleme çabaları boşa çıkacaktır. Yıkılanın yerine yenisini getirmeye ve bölgeyi aydınlatmaya devam edeceğiz" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...