Medya-İş'ten saldırılara kınama

/ Kaynak: AA
Medya-İş'ten saldırılara kınama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eser, 'Star gazetesi ve 24 televizyonuna yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz' dedi.

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Star gazetesinin bahçesine bombalı pankart bırakılmasını kınadı.


Gürsel, yaptığı yazılı açıklamada, Star Medya Grubu'na ait binanın yemekhanesinin girişine bırakılan bombanın, uzmanlar tarafından imha edilmesiyle büyük bir facianın önlendiğini bildirdi.


Gazete ve gazetecilere saldırıların her geçen gün arttığına dikkati çeken Eser, "Star gazetesi ve 24 televizyonuna yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, sorumluların bir an önce bulunmasını diliyoruz" ifadesini kullandı.


Türk basınında sansürün kaldırılışının 107. yıl dönümünü de kutlayan Gürsel Eser, şunları kaydetti:
"Önceleri Basın Bayramı olarak kutlanan ancak daha sonra bayram olmaktan çıkan 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünü de kutluyoruz. Medya İşçileri Sendikası olarak, tüm dünyada sansürün ve otosansürün olmadığı, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engellerin ortadan kalktığı, gazetecilerin sendikal haklarının ve çalışma şartlarının güvence altına alındığı, meslek etiğinin öne çıktığı bir medya istiyoruz. nbsp;


Türkiye'de basın emekçilerinin önündeki sendikal engellerin kaldırılmasını ve medya patronlarının sendika düşmanlığının derhal son bulmasını istiyoruz."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...