Ürdün operasyondan memnun

Ürdün operasyondan memnun

GÜNDEM Haberleri

Ürdün, Türk ordusunun terör örgütü DAEŞ mevzilerini bombalamasını memnuniyetle karşıladı

Ürdün Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Momeni, ülkesinin, terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında Suriye'deki hedeflerin Türk ordusu tarafından bombalanmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Momeni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin DAEŞ ile mücadelesi kapsamında üslerini, uluslararası koalisyon uçaklarına açmasına ilişkin, "Ürdün, insanlığa zarar verme konusunda sınır tanımayan teröre karşı savaşta Türkiye'nin attığı adımı ve uluslararası her türlü çabayı memnuniyetle karşılar" dedi.
Momeni, "DAEŞ terör örgütüne karşı uluslararası koalisyonda 60 ülkenin yer almasının, terör tehlikesinin büyüklüğünü gösterdiğini ifade ediyor. Ayrıca terörün uzantılarının önüne geçmek ve şerrinden kurtulmak için bölge ile dünya ülkelerinin birleşmesi de önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.
Ürdün, geçen yıl ağustos ayından beri Irak ve Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e yönelik hava saldırıları gerçekleştiren ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinde yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...