Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'nın eylemleri 2015'te zirve yaptı!

/ Kaynak: AA
PKK'nın eylemleri 2015'te zirve yaptı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bölücü örgüt, 2015 yılının ilk 7 ayında jandarma mücavir alanında 832 terör eylemine imza attı

Jandarma Genel Komutanlığı'nın terör olayları istatistikleri, Çözüm Süreci'nin olumlu atmosferinin bölücü örgüt PKK'nın eylemlerini azaltmak yerine artırdığını gösterdi. Bölücü örgüt, 2015 yılının ilk 7 ayında jandarma mücavir alanında 832 terör eylemi yaptı. AA muhabirinin güvenlik birimlerinden edindiği bilgiye göre, bölücü terör örgütü tarafından son dönemde artan şekilde yurdun birçok ilinde terör eylemi gerçekleştirildi. Özellikle son bir haftada bölücü örgüt PKK, yoğun bir şekilde terör eylemine başvurmaya başladı. Son bir haftada sadece jandarma bölgesinde 31 araç yakıldı. Bu araçların bir kısmını sivil vatandaşların özel aracı, bir kısmını ise bölge insanına istihdam sağlayan şirketlere ait iş araçları oluşturdu.
Terör örgütü aynı sürede 5 aracı gasp ederken, 14 ayrı yerde ise yatırım alanlarında çalışan işçileri tehditle iş yerlerini terk etmeye zorladı. Terör örgütü bu süre zarfında aralarında korucuların da bulunduğu 5 kişiyi kaçırdı.


-Askeri birliklere taciz ateşi
Farklı 11 bölgede askeri birliklere ağır silahlarla taciz ateşi açan terör örgütü, birçok yerde ise yolları trafiğe kapatarak PKK propagandası yaptı. Öte yandan jandarma sorumluluk bölgesinde 2012'de bin 689 genel terör olayı meydana geldi, 2013'te bu rakam 658 oldu. 2014'te bin 255 terör olayı yaşanırken, 2015 yılının ilk 7 ayında 832 terör olayı meydana geldi.


-Hastaya yardıma giden ekibi kaçırdılar
Terör örgütü mensupları dün de Erzurum'un Tekman ilçesinde ambulanstan hastayı indirip, sağlık personelini kaçırdı. Dün saat 15.40 sıralarında Tekman İlçesi Çukuryayla Mahallesi Şekerli Mezrasından alınan bir hamile hasta ihbarı üzerine, ilçeden 25 SE 735 plakalı ambulans, 1 şoför, 1 ebe ve 1 acil tıp teknisyen personeli ile yola çıktı.
Ambulans ile hasta alındıktan sonra Şekerli mezrası çıkışında ambulansın önü silahlı 4 kişi tarafından kesildi. Bölücü örgüt mensupları kimlik kontrolü yaptıktan sonra hasta ve yakınını ambulanstan indirdi ve aracı 3 sağlık personeliyle Bingöl istikametine kaçırdı.
Olayın ihbarı alındığı andan itibaren bölgede güvenlik güçleri tarafından arama çalışmaları başlatıldı. Ambulansın GPS sinyalinin en son Çukur Yayla köyü Beşdere Mahallesinde alındığı ve bölgeye ekip sevk edildiği belirtildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...