Mehmetçik vurdu, terör örgütü IŞİD sessizliğe büründü

Mehmetçik vurdu, terör örgütü IŞİD sessizliğe büründü

GÜNDEM Haberleri

Türk silahlı kuvvetleri sınırda 1 astsubayı şehit eden IŞİD'lileri öldürdü, ardından örgüte ağır darbe geldi. Terör örgütü ise sessizliğe büründü.

Türk silahlı kuvvetleri sınırda 1 astsubayı şehit eden IŞİD'lileri öldürdü, ardından örgüte ağır darbe geldi. 2 karargah ve toplanma hedefleri vuruldu. 3. dalga operasyon da başladı. Terör örgütü ise sessizliğe büründü.


Türkiye'nin örgüte yönelik hava saldırıları karşısında henüz bir açıklama yapmadı.
nbsp;
BBC Türkçe'nin haberine göre terör örgütü IŞİD'in radyosu El-Bayan'ın haber bülteninde hava saldırılarından bahsedilmedi. IŞİD'e yakın medya sitelerinde de saldırılara yer verilmedi.
nbsp;
Bununla birlikte örgüte yakın haber ajansı önceki TSK ile IŞİD arasında Kilis'te yaşanan çatışmayla ilgili haberler yayımladı.
nbsp;
Ajansın haberinde Türk askerlerinin IŞİD'in sınır devriyelerine ateş açtığı savunuldu. Bir diğer haberde ise Türk ordusunun sınırın Suriye tarafındaki Ayaş köyünün kontrolünü ele geçirdiği iddialarının doğru olmadığını belirtti.
nbsp;
IŞİD, 20 Temmuz'daki Suruç saldırısını da üstlenmedi, ayrıca saldırıdan bugüne kadarki yoğun gündem hakkında herhangi bir açıklama yapmış değil.
nbsp;
IŞİD'in Türkçe dergisi Konstantiniyye'nin ikinci sayısının 21 Temmuz'da yayımlanması dikkat çekici bulunuyor. İnternet üzerinden yayınlanan derginin yeni sayısında, ilk sayıdan farklı olarak Türkiye'ye yönelik tepki var.
nbsp;
IŞİD'in Türkçe yayın yapan www.darulhilafe.com adlı internet sitesi ise birkaç hafta önce duyuru yayınlayarak Türkiye'nin kendilerine yönelik baskı ve engellemelere devam etmesi halinde, ülkeyle farklı bir sayfa açacakları tehdidinde bulunmuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...