Göçlere karşı istihbarat adımı

Göçlere karşı istihbarat adımı

GÜNDEM Haberleri

Terörle mücadelede sınır içi ve dışı mücadele başlatan Türkiye, göç konusunda da yeni adım atmaya hazırlanıyor.

Türkiye, Suriye'deki iç savaşla birlikte yaklaşık 2 milyon sığınmacıya kapılarına açtı. Son dönemde rekor seviyeye çıkan mülteci akını ve insan kaçakçılığı faaliyetleri, Türkiye'yi yeni tedbirler almaya itti. Bir müddet önce İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nü devreye sokulmasının ardından bu defa "Göç İstihbarat Merkezi (GİM)" oluşturularak, muhtemel olumsuzlukların önüne geçip, daha iyi istihbarat toplanabilmesi hedefleniyor. nbsp;
İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışması yürütülen GİM'in, MİT'ten Genelkurmay'a, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'ndan Emniyet'e kadar çeşitli güvenlik kurumlarından destek alması planlanıyor. Göç olaylarına daha hızlı müdahale edilebilmesi, "Destekli Gönüllü Geri Dönüş Programları" oluşturulması, eğitim ve yönetim desteği sağlanması planlanıyor. Proje, İsveç'le işbirliği halinde yürütülüyor. İsveç Göç Kurulu, GİM'in kuruluşu için hem teorik hem teknik destek sağlıyor. Yürütülecek çalışmalarla, merkezin personelinden maddi yapısına, faaliyetlerinden kurumsal bağlantılarına kadar detayların netleşmesi öngörülüyor.
Oğuzhan Şahin ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...