İncirlik, IŞİD ile mücadele kapsamında devreye girecek

İncirlik, IŞİD ile mücadele kapsamında devreye girecek

GÜNDEM Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İncirlik'in kullanım izninin uzun süren çabalar sonucunda alındığını, Suruç saldırısıyla ilgisinin olmadığını açıkladı.

Türkiye ile Amerika arasında İncirlik Askeri Üssü'nün IŞİD ile mücadelede kullanılması yönünde varılan mutabakat hakkında ABD'den önemli bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, İncirlik Üssü'nün uluslararası koalisyon güçlerince kullanıma açılmasının Suruç'ta meydana gelen terör saldırısıyla ilgisinin olmadığını söyledi. Günlük basın brifinginde konuşan Toner, "Üssün kullanımında varılan mutabakat uzun süreli çabaların bir parçası. Türkiye ve uluslararası koalisyonla iş birliğini derinleştirmenin yollarını arıyoruz ve bu da o süreçte atılan bir adım" dedi.

DİYARBAKIR'I DA İSTEMİŞLER

ABD Dişişleri Bakanlığı'nın İncirlik üssünün ardından Ortadoğu için büyük öneme sahip olan ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın göz bebeği olarak anılan Diyarbakır'daki askeri üsse de talip olduğu belirtildi. Askeri yetkililer, ABD'nin anlaşma yapmak için büyük gayret sarf ettiği Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nün ABD uçaklarına açılması ile IŞİD mevzilerinin Türk jetleri ile birlikte Amerikan savaş uçakları tarafından da vurulacağı bildirildi. nbsp;

GEREKİRSE KULLANILACAK

Dışişleri Bakanlığı da, İncirlik Üssü'nün ABD ve koalisyon uçakları tarafından kullanılmasına ilişkin mutabakatın Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığına açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 40 yıldır terörle mücadele ettiğini belirterek, "Türkiye IŞİD'le mücadele küresel komisyonun aktif bir üyesidir. Türkiye her zaman terör örgütünü bir tehdit olarak gör müştür. IŞİD'e karşı operasyonlarda İncirlik Üssü şu ana kadar kullanıma açılmadı. IŞİD ve PKK operasyonları milli operasyonlar olmuştur. Üss koalisyon güçlerine ilerleyen aşamada açılacak. Türkiye olarak uluslararası hukuk çerçevesinde her türlü tehdide karşı nereden gelirse gelsin orada mücadele yapmaya hazırız" açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...