Diyarbakır'da operasyon! 21 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da operasyon! 21 kişi gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da terör örgütüne yönelik Bismil, Hazro, Lice ve Dicle ilçelerinde 44 adrese düzenlenen operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, son dönemde kentte meydana gelen olaylara dikkat çekilerek şöyle denildi: "Güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik silahlı, bombalı, molotof bombalı, havai fişekli saldırı eylemlerinin failleri ile ilişki ve irtibat içerisinde olan şahısların yakalanması, suç unsuru malzemelere ve delillere ulaşılabilmesi, gerekli incelemelerin yapılarak muhtemel başkaca suç, suç unsurlarının elde edilebilmesi amacıyla 26 Temmuz 2015 günü düzenlenen operasyonlarda; Bismil ilçesinde, 20 adreste 7 kişi, Hazro ilçesinde 6 adreste 2 kişi, Lice ilçesinde 6 adreste 3 kişi, Dicle ilçesinde 9 kişi gözaltına alındı. Operasyonda adreslerde yapılan aramalarda; 1 tabanca, 5 av tüfeği, yivsiz kırma tabir edilen 3 tüfek, 234 fişek, 1 kuru sıkı tabanca, çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirildi."


Açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün bölücü terör örgütüne yönelik mücadelesinin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...