Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'den NATO'ya olağanüstü IŞİD çağrısı

Türkiye'den NATO'ya olağanüstü IŞİD çağrısı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, NATO'yu IŞİD operasyonlarına dahilinde olağanüstü toplantıya çağırdı.

NATO, Türkiye'nin IŞİD operasyonlarına kapsamında olağanüstü toplantıya çağrıldı. Ankara'nın NATO'dan destek talep ettiği öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında "Ulusal güvenliğimize yönelik bu son saldırılar ve tehditler üzerine terörizme karşı almakta olduğumuz tedbirler ve icra ettiğimiz operasyonlar hakkında Müttefiklerimizi bilgilendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla, Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4. Maddesi çerçevesinde NATO Konseyi önümüzdeki hafta içinde tarafımızdan toplantıya çağrılmıştır" denildi.

Açıklamada şöyle denildi:

nbsp;20 Temmuz 2015 günü Suruç'ta meydana gelen ve 32 masum vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısı başta olmak üzere, Diyarbakır'da, Şanlıurfa'da ve Kilis'te güvenlik ve emniyet güçlerimize yöneltilen saldırıların akabinde artan güvenlik tehditleri karşısında tüm gerekli tedbirler alınmakta ve bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyonlar da icra edilmektedir.

Bu çerçevede, BM Güvenlik Konseyi'ne gerekli bildirimde bulunulmuş olup, üyesi olduğumuz diğer uluslararası kuruluşlar nezdinde de gerekli bilgilendirme ve girişimlerimiz sürdürülmektedir. nbsp;
Ulusal güvenliğimize yönelik bu son saldırılar ve tehditler üzerine terörizme karşı almakta olduğumuz tedbirler ve icra ettiğimiz operasyonlar hakkında Müttefiklerimizi bilgilendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla, Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4. Maddesi çerçevesinde NATO Konseyi önümüzdeki hafta içinde tarafımızdan toplantıya çağrılmıştır.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in başkanlığında düzenlenecek bu toplantının 28 Temmuz Salı günü gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...