Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK saldırıları ile eş zamanlı Whatsapp terörü

PKK saldırıları ile eş zamanlı Whatsapp terörü

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın son 10 günde düzenlediği saldırılar, toplumda "kaos" algısı oluşturmak ve halka korku yaymak isteyenleri de harekete geçirdi.

Türkiye'de 20 milyonu aşkın kullanıcısı olan Whatsapp üzerinden yayılan ve Cumhurbaşkanlığı muhabirinden geldiği iddia edilen ve hızla yayılan mesajda "Bulunamayan 5 bombalı araç var. Ankara, İstanbul ve Adana'da intihar saldırısı düzenlenecek" deniliyor.

PKK'nın asker ve polislerimizi hedef alan saldırıları, halkta korku yayarak kaos çıkarmak isteyenleri de harekete geçirdi. Tıpkı yaşadığımız büyük depremlerden sonra ortaya atılan "Belediyeden anons geçti. Şu saatte deprem olacak" mesajları gibi şimdi de terör saldırıları olacağı şeklinde 'referanslı' iddialar özellikle Whatsapp üzerinden yayılıyor.

Türkiye'de 20 milyonu aşkın kullanıcısı olan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp üzerinden hızla Türkiye'nin dört bir tarafına ulaşan terör mesajlarında, "Bulunamayan 5 bombalı araç var. Ankara, İstanbul ve Adana'da intihar saldırısı düzenlenecek" ifadeleri yer alıyor.

"Cumhurbaşkanlığı muhabiri arkadaşım mesaj attı" ya da "Diyarbakır'daki astsubay arkadaşım yazdı" referansları ile kesin bilgi şeklinde sunulan mesajlar tedirginliğe neden oldu. Sonuna "lütfen bunu eşinize dostunuza yayın" notu düşülen mesajlar hızla yayılıyor.

PKK saldırıları ile eş zamanlı Whatsapp terörü

Whatsapp'tan hızla yayılan bu mesajdaki bilgilerin Cumhurbaşkanlığı muhabiri tarafından verildiği ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...