90'lı yıllara dönüş olmaz

90'lı yıllara dönüş olmaz

GÜNDEM Haberleri

PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonlarda sivil vatandaşların zarar görmemesi için güvenlik birimleri azami hassasiyet gösteriyor.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Hükümetin verdiği talimatta da 'kesinlikle 90'lardaki gibi bir algı oluşmasın' uyarısı yer aldı. Bakanlar Kurulu'nun hafta başı yapılan toplantısında PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar ayrıntılı bir şekilde masaya yatırıldı. Özellikle havadan yapılan operasyonlarda, yaz mevsimi nedeniyle sivil vatandaşların bulunduğu yaylalardan uzak durulduğu bilgisi verilen toplantıdan "Eskiden 'Teröriste bir şey yapamıyorum, vatandaşa işkence yapayım' anlayışı vardı. O günler artık geride kaldı. Güvenlik birimleri bölgede vatandaş ve teröristi birbirinden ayıracak bilgilere sahip…" değerlendirmesi çıktı. Kabine üyeleri, PKK unsurlarının Türkiye dışına çıkmadıkları ve silah bırakmadıkları sürece operasyonların kararlılıkla sürmesi konusunda da ortak görüş bildirdi. Silah bırakma kararı alınıp uygulamaya geçmediği sürece İmralı ziyaretleri başlamaması ve HDP ile bu konuda müzakere yapılmaması kararlaştırılırken, çözüm sürecinde artık muhatabın HDP değil, bölgedeki Kürt STK'lar, kanaat önderleri ve vatandaşlar olması konusunda görüş birliğine varıldı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...