Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'a başsağlığı diledi

/ Kaynak: AA
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'a başsağlığı diledi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Rajanpur ve Keşmir bölgelerindeki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, merhumların yakınlarına başsağlığı ve sabır dilekleri iletildi. "Sel felaketinden etkilenenlerin yaralarının en kısa zamanda sarılmasını temenni ediyoruz" görüşüne yer verilen açıklamada, Rajanpur ve Keşmir bölgelerindeki selde, son bilgilere göre 100'e yakın kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Selden etkilenen bölgelerdeki çok sayıda kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirilen açıklamada, "Pakistan halkının acısını yürekten paylaşıyor, bu acı olay vesilesiyle dost ve kardeş Pakistan hükümetiyle güçlü dayanışma duygularımızı yineliyoruz" ifadeleri kullanıldı. Pakistan'da geçen yıl da muson yağmurları nedeniyle Çenab Nehri'nin taşması sonucu oluşan sellerde, Pencap eyaletinde 300'den fazla kişi yaşamını yitirmişti. Ülke, tarihinin en büyük sel felaketini ise 2010'da İndus Nehri'nin taşması sonucu yaşamış, 20 milyona yakın kişi sellerden etkilenmiş, 2 bin kişi hayatını kaybetmişti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...