Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma!

Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma!

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yıl 6-8 Ekim'de yaşanan olaylarla ilgili Demirtaş hakkında soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, Demirtaş hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun "Kamu nbsp; Barışına Karşı İşlenen Suçlar" bölümündeki 214/2. maddesinde "Halkın bir kısmını nbsp; diğer bir kısmına karşı silahlandırarak, tahrik etmek" suçundan soruşturma nbsp; yürütülüyor.

Başsavcılık, soruşturmada Selahattin Demirtaş'ın üzerine atılı suçun nbsp; yasal unsurlarının oluştuğuna karar verirse, Anayasanın 83. maddesine istinaden, nbsp; "Dokunulmazlığının kaldırılması" talebinde bulunacak.
nbsp;
Hazırlanacak fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet nbsp; Bakanlığı'na gönderilecek.
nbsp;
Demirtaş hakkında dava açılırsa, 24 yıla kadar hapsi istenecek.
nbsp;
nbsp;6-8 Ekim olayları
nbsp;
HDP'nin 6 Ekim'de, DAEŞ'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları nbsp; bahane edilerek yaptığı çağrının ardından 35 ilde izinsiz gösteriler yapılmıştı.
nbsp;
6 Ekim'de HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) da olağan toplantının nbsp; ardından yaptığı açıklamada, "Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den nbsp; 70'e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. nbsp; Bundan böyle her yer Kobani'dir" ifadelerine yer verilmişti.

Olaylar sırasında 33 kişi hayatını kaybetmiş, 2 polis şehit olmuş, 221 nbsp; vatandaş ile 139 polis ise yaralanmıştı.
nbsp;
Gösterilerde 25 kaymakamlık binası, 67'si emniyet, 29'u siyasi parti, nbsp; 212'si okul nbsp; olmak üzere bin 113 bina da hasar görmüştü. Şiddet eylemlerinde nbsp; özel, belediye, ambulanslar ve polis araçları yakılmış ve toplamda bin 177 araç nbsp; kullanılamaz hale gelmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...