Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Veysel Eroğlu'ndan barajlara karşı çıkanlara tepki!

Veysel Eroğlu'ndan barajlara karşı çıkanlara tepki!

GÜNDEM Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, teröristlerin saldırı için bahane gösterdiği barajların doğu illerimize hayat verdiğini söyledi.

Gazetemizi ziyaret eden ve Genel Yayın Yönetmenimiz İsmail Kapan ve Haber Müdürümüz Fatih Selek ile görüşen Bakan Eroğlu, "Yapılanlar askerî baraj. PKK'nın geçiş yapmasını engellemek için yapılıyor" diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sert cevap verdi. Eroğlu şunları söyledi: "Askerî baraj diye bir şey olamaz. Dünya literatüründe böyle bir şey yok. Eğer o barajlar olmazsa Şanlıurfa'yı, Mardin'i, Cizre'yi nasıl sulayacaksınız? Barajlara karşı çıkmak bir cinnet halidir. Vatandaşı tahrik için kullanılan o barajlar bölgeye hayat veriyor. Daha önce Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin susuzdu. Bütün Türkiye'de suyu, barajlar yaparak getirdik. Şu anda yapımı süren Ilısu Barajı'nın yüzde 80-85'i tamamlandı. İnşallah önümüzdeki yıl bitecek. Bunu engellemeye çalışıyorlar. 1.5 milyar lira harcayarak Suruç Ovası'na su getirdik. Ceylanpınar-Mardin arasında 221 km uzunluğunda sunî nehir yaptık. Kızılırmak'ın mart ayı debisi gibi akıyor. İşte bütün bunlar barajlarla oluyor. Barajlarla bölge kıymetlendi. Çiftçi kazandı. Arazilerde verim 4 ile 14 misli arasında arttı. Barajlara karşı çıkmak bir cinnet halidir."
Veysel Eroğlu'ndan barajlara karşı çıkanlara tepki!
HDP BUNU BEKLEMİYORDU
PKK'nın çözüm sürecini istismar ettiğini belirten Bakan Veysel Eroğlu şöyle devam etti: "PKK, halka baskı yapmaya, haraç toplamaya başladı. Çocukları dağa kaçırıp anneleri ağlattılar. 'Silah bırakacağız' dediler ama sözlerinde durmadılar. Süreci rehavet gibi görüp istismar ettiler. Bu sürede devlet de uyumadı. HDP operasyonları beklemiyordu. Bu iş terör bitene kadar sürecek. Bunlar terörün son çırpınışları. Eskiden Kandil bombalanır, dönülürdü. Yanlış istihbarat vardı. Ciddi bir takip yoktu. Ama devlet artık kararlı. Kandil'de ne yaptıklarını biliyoruz. Üst akıl, üç maşayı aynı anda hareket ettirdi. 'Geçici bir hükümet var. Kararlı bir şekilde üzerimize gidemezler. Fırsat bulmuşken saldıralım' dediler. Vatandaşımız artık "Devlet nerede?" diye soruyor. Eskiden bunu demiyorlardı. Onlar da PKK zulmünden bıkmış, devletin otoritesini istiyor. Devletten bir zarar gelmeyeceğini gördüler. Kimse vatandaşlarımız arasında eşitsizlik olduğunu iddia edemez. Biz herkesi kucakladık. AK Parti Türkiye'nin hamurudur."


"BİR ORMANDAN DUMAN YÜKSELSE, ODAMA ANINDA SİNYAL GELİYOR"
Genel Yayın Yönetmenimiz İsmail Kapan ile samimi sohbette bulunan Bakan Eroğlu, orman yangınları konusunda alınan tedbirleri de anlattı. "Dünyanın en ileri teknolojisi Türkiye'de" diyen Eroğlu şöyle devam etti: "Teknoloji meraklısıyım. Sistem kurdum. Bütün ormanları odamdan takip ediyorum. Bir yerden küçük bir duman yükselse, birkaç saniye içinde sinyal geliyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...