Necdet Özel, çok önemli izler bırakarak gidiyor!

Necdet Özel, çok önemli izler bırakarak gidiyor!

GÜNDEM Haberleri

Vedaya hazırlanan Genelkurmay Başkanı Özel, özellikle demokrat kimliğiyle hatırlanacak.

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, görevini 14 gün önce devredecek. Onun döneminde yaşanılan olaylar asker-sivil ilişkilerinin rayına oturduğu gerçeğini gözler önüne serdi. Tarihler 2011 yılının Temmuz ayını gösterdiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifaları ile büyük bir kriz yaşadı. Bu istifaların ardından dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan jet hızıyla göreve getirdiği Özel, 4 yıl boyunca hükümetle uyumlu şekilde çalıştı. Balyoz ve Ergenekon davalarında silah arkadaşlarını yalnız bıraktığı gerekçesiyle eleştirildi. Ancak daha sonra Özel'in Hasdal'da yatan asker arkadaşlarını iki defa ziyaret ettiği ortaya çıktı. Silah arkadaşlarının suçsuzluğunu anlatmak için derinden bir diplomasi izledi. Özel'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a MGK toplantısı öncesinde, "TSK'ya da kumpas kurdular" ifadesi önemli rol oynadı ve askerlerin yargılandığı davalar düştü. Özel, Balyoz davası sebebiyle hak kaybına uğrayan silah arkadaşlarının kaybını da telafi etmeye çalıştı. Terfi alamayan sanık subayların beraat sonrası jet hızıyla terfi ettirildiği ortaya çıktı. nbsp;
Genelkurmay, yargılama sürecinde subayların maaşlarından yapılan kesintileri ve alamadıkları zamları toplu olarak ödedi. Özel Paşa, 27 Nisan e-bildirgesini de Genelkurmay'ın sitesinden kaldırdı. Cep telefonu Özel'in döneminde kışlaya girdi. Mehmetçik, mesai saatleri dışında cep telefonu kullanmaya başladı. Özel, Orduevlerindeki düğünlerde, başörtüsü ve sakal yasağını da kaldırarak bir ilke imza attı. Yakın mesai arkadaşları Özel'i demokrat olarak nitelendirirken, "Eski genelkurmay başkanlarımızın döneminde herkes odasında bile hazır ol da dururdu. Ama Özel Paşa ile bu dönem bitti" ifadelerini kullandı.
Buket GÜVEN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...