YAŞ arası üçlü zirve

YAŞ arası üçlü zirve

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan YAŞ üyelerine verdiği yemeğin ardından Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Özel'le sürpriz bir görüşme yaptı.

Buket GÜVEN

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde terfi ve atamaların belirlendiği Yüksek Askeri Şura (YAŞ), dün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında başladı. Toplantıda 179 general ve amiral ile 300 dolayındaki albayın dosyası ele alındı. YAŞ üyeleri öğle yemeğinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe'de ağırlandı. Yaklaşık 2 saatlik yemeğin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Org. Özel birlikte çay içtiler. Bu sırada üçlü bir görüşmenin de yapıldığı belirtildi. Cumhurbaşkanlarının YAŞ üyelerine son gün verdiği yemek uygulaması da bu Şura'da değişmiş oldu.
Yarın tamamlanacak olan Şura'nın ilk gününde Orgeneral ve Korgeneral atamalarına ilişkin durum ele alındı. YAŞ'ta Genelkurmay Başkanı Org. Özel'in emekliye ayrılması nedeniyle Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar'ın, Türkiye'nin 29. Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor. Org. Akar'dan boşalacak Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine ise teamüllere göre 1. Ordu Komutanı Org. Salih Zeki Çolak'ın getirilmesi sürpriz olmayacak. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ise bu yıl zorunlu olarak emekliye ayrılacak. Atay'dan boşalacak koltuğa ise Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi oturuyor. Daha önce de 2. Ordu komutanlığı yapan Org. Mendi, terörle mücadelesindeki tecrübesini Jandarma'da kullanacak. Mendi nbsp;yaşı itibarıyla bu görevde en fazla 1 yıl kalabilecek. Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu'nun görev sürelerinin ise 1 yıllığına uzatılabileceği belirtiliyor.
Paralel yapı ile ilişkileri yönünde şüphe bulunarak haklarında inceleme başlatılan personelin YAŞ'ta emekliye sevk edilmesi bekleniyor. Bu sayının 40 civarında olabileceği ileri sürülüyor. YAŞ'ta, Balyoz Davası'nda beraat edenlerden rütbede yükselme sırasına giren ve terfi bekleyen "Albay" rütbesindeki 46 personelin durumunun ise bugün değerlendirilmesi öngörülüyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...