Dağlıca saldırısına "akıllı mühimmatla" karşılık

Dağlıca saldırısına "akıllı mühimmatla" karşılık

GÜNDEM Haberleri

Dağlıca'ya teröristlerce düzenlenen saldırının ardından THK teröristlerin bulunduğu hedefleri akıllı mühimmat (GBU-12) kullanarak tamamen imha etti.

Haber Merkezi - nbsp;Terör örgütü PKK artık çocuklara saldırmaya başladı. Dağlıca Üs Bölgesine yapılan havan saldırısında havan mermilerinden birisinin Dağlıca Köyü içine düşmesi sonrasında köyden altı yaşındaki bir kız çocuğu bacağından yaralandı.Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden edinilen bilgilere göre PKK önceki gün sabah 08:00 sularında ve 11:25 olmak üzere Dağlıca Üs Bölgesine havan ile silahlı saldırıda bulundu. İlk saldırının ardından askerin karşılık vermesi üzerine teröristlerin ateşleri kesildi ancak ikinci saldırıda havan mermilerinden birisi Dağlıca Köyü içine düşmüştü. Bunun sonucunda, köyden altı yaşındaki bir kız çocuğu bacağından yaralandı. Yaralı çocuğa ilk tıbbi müdahale Dağlıca Üs Bölgesi Revirinde askeri tabiplerce yapıldı ve sonrasında Yüksekova Devlet Hastanesine sevk edildi. Kız çocuğunun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
nbsp;Dağlıca saldırısına "akıllı mühimmatla" karşılık
AKILLI MÜHİMMATLA BOMBALANDI
Dağlıca'da meydana gelen havan saldırıları ve kız çocuğunun yaralanmasının hemen ardından Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçakları 14.30'da havalanarak havan atışlarının yapıldığı teröristlerin bulunduğu hedefleri akıllı mühimmat (GBU-12) kullanarak tamamen imha etti. Sözkonusu hava operasyonuna ek olarak Şemdinli ve Çukurca'da tespit edilen anlık hedeflere de hava harekatı düzenlendi. Uçakların görevlerini başarıyla tamamlayarak nbsp;üslerine döndükleri öğrenildi.
Dağlıca saldırısına "akıllı mühimmatla" karşılık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...