Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

13 YPG'linin cenazesi Türkiye'ye geldi

/ Kaynak: DHA
13 YPG'linin cenazesi Türkiye'ye geldi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Rojava'da IŞİD ile girdikleri çatışmalarda ölen 13 YPG'linin cenazesi 12 gündür bekletildikleri Irak sınırından, Türkiye'ye geçirildi.

Suriye'nin Rojava bölgesinde IŞİD ile girdikleri çatışmalarda ölen 13 YPG'linin cenazesi 12 gündür bekletildikleri Irak sınırından, Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye tarafına geçirildi. Cumhuriyet savcısı gözetiminde yapılan otopsilerden sonra cenazeler ailelere teslim edildi. Suriye'de IŞİD ile çıkan çatışmalarda ölen 1'i Alman 13 YPG'linin cenazeleri 12 gün önce Türkiye'ye getirmek üzere Habur Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Halil İbrahim Sınır Kapısı'na getirildi. Türkiye'ye geçişine izin verilmemesi üzerine Alman vatandaşı Kevin Jochim ile birlikte Mesut Pusat, Mehmet Koç, Cahit Çapan, Veysi Cin, Cumhur Turan, Mümin Kasap, Ferit Öner, Ragıp Yıldız, Mehmet Bulun, Ferit Coşkun, Nuri Aydın ve Fidan Yalçın'ın cenezeleri burada bekletilmeye başlandı. nbsp;
Cenazelerin Türkiye'ye getirilmesini için dün gece izin verildi. İzin üzerine Habur Sınır Kapısı'ndaki gümrüklü alan içerisinde bulunan adli tıp bölümüne götürülen cenazelere savcı gözetiminde otopsi yapıldı. Aileler de kimlik tespiti işlemi için yapılan çalışmalarda hazır bulunurken, Mehmet Koç, Cahit Çapan, Veysi Cin, Cumhur Turan, Mümin Kasap, Ferit Öner, Ragıp Yıldız, Mehmet Bulun, Ferit Coşkun, Nuri Aydın, Fidan Yalçın ve Mesut Pusat'ın cenazeleri Şırnak ve ilçelerinden gelen cenaze taşıma araçları ve ambulanslarla cenazeler ailelerine teslim edilerek memleketlerine gönderildi. nbsp;
YPG'lilere ait cenazeler arasında bulunan Alman Kevin Jochim'un cenazesi yapılan otopsi ardından Halil İbrahim Kapısı üzerinden Irak'ın Erbil kentine götürüldü. Cenaze, buradan havayolu ile ülkesine gönderilecek.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...