Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'de iki IŞİD militanı yakalandı

/ Kaynak: AA
İngiltere'de iki IŞİD militanı yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

İngiltere'de DAEŞ'e destek topladığı iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı. İki kişi, DAEŞ'e destek toplamakla suçlanıyor.

Londra polisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, 48 yaşındaki Anjem Choudary ile 32 yaşındaki Mohammed Rahman'ın 29 Haziran 2014 ile 6 Mart 2015 tarihlerinde yasaklı terör örgütü DAEŞ'e destek toplamaktan suçlandığı bildirildi.

İki şüphelinin de gözaltında tutulduğunun belirtildiği açıklamada, Choudary ile Rahman'ın bugün Westminster Kraliyet Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılacakları kaydedildi.

Polis açıklamasında, şüphelilerin geçen yıl 25 Eylül'de yasaklı bir örgütün üyesi olduğu şüphesiyle gözaltına alındığı ancak soruşturma kapsamında daha sonra kefaletle serbest bırakıldığı hatırlatıldı.

Bir diğer adıyla Islam4UK olarak da bilinen El-Muhacirun Hareketi'nin eski İngiltere Sorumlusu Choudary'nin internet üzerinden bireysel konferanslar verdiği ve bu konferanslar sırasında DAEŞ'e destek çağrısında bulunduğu iddia ediliyor. İngiltere, El-Muhacirun adlı örgütü 2010'da yasa dışı ilan etmişti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...