Orta Doğu'da yeni haritayı Erdoğan ile Obama çizecek

Orta Doğu'da yeni haritayı Erdoğan ile Obama çizecek

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ile ABD İncirlik konusunda mutabakata varırken, anlaşmanın gizliliğini koruması birçok senaryoyu da beraberinde getirdi.

ABD medyası, İncirlik mutabakatı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama'yı ziyaretiyle ilgili Orta Doğu'nun yeniden şekilleneceğini yazdı. ABD medyasının ortak görüşü "PKK ve IŞİD'e büyük operasyonlar yapılacak. Esad'ın gitmesi için Washington artık daha aktif rol alacak. Bölgenin geleceği ve yeni haritalar Erdoğan-Obama görüşmesinde planlanacak" yorumunu yaptı. Bu gelişmenin ardından ABD, YPG içindeki savaşan ajanlarını bölgeden çekerken, YPG'nin de bölgedeki etkinliğinin sona ereceğinin sinyalleri verildi. 'Halep koridoru' olarak adlandırılan, Fırat'ın batısındaki güvenlikli bölge içindeki IŞİD'in?tamamen temizlendiği bildirildi. İngiliz medyası, anlaşmanın sonunda Fırat'ın batısında kalan bölgenin tamamen Türkiye'ye verileceğini iddia etti. İngiliz medyasının Türk vilayeti olacağını iddia ettiği alan Cerablus ve Afrin'in güneyinde Halep ile İdlib'i kapsıyor, Hatay'ın güneyinden Lazkiye'ye kadar iniyor.

ERDOĞAN ABD'YE GİDECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu için eylül ayında veya Maryland'daki külliyenin açılışı için ABD'ye gidecek. ABD medyası ise bu ziyaretin çok anlamlı olduğuna dikkat çekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...