Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'ya dev kara harekatı!

PKK'ya dev kara harekatı!

GÜNDEM Haberleri

İlk olarak terör unsurlarını imha etmeyi hedefleyen yetkililer bir hafta sonra ise Suriye sınırına geçen PKK'lılara kara harekatı yapılmasını planlıyor

Takvim gazetesinin haberine göre, Son günlerde ABD ile varılan İncirlik mutabakatı sonrası Suriye sınırında gelişen terör olaylarıyla ilgili ciddi adımlar atan Türkiye hem DAEŞ hem PKK unsurlarını bölgeden tamamen çıkarmayı hedefledi. Özellikle DAEŞ'e karşı mücadele için ABD ile anlaşan Türkiye, aynı zamanda hem yurt içi hem yurt dışında bulunan PKK ve KCK mevzilerini de bombalamaya devam etti. TAKVİM, bölgedeki son gelişmeleri yakından takip ederken TSK kulislerinden PKK ve KCK'ya yapılacak operasyonlarla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

BİN 500 PKK'LI SURİYE'YE KAÇTI nbsp;

Askeri yetkililerden alınan bilgilere göre Türk Silahlı Kuvvetleri, DAEŞ'in yanı sıra öncelikle olarak yurt içindeki terörü hedef almak istiyor. Buna göre bölgeyi kana bulayan bölücü örgüt militanlarına ve KCK'lılara yönelik operasyonları sürdürerek etkisiz hale getirmek istiyor. Yurt içindeki hedeflerin imha edilmesinin ardından başta Kandil, Hakurk ve Avaşin gibi kamplar ile birlikte Cizire çevresine kaçan 1500 kadar silahlı PKK'lı teröristlere karşı gelecek hafta geniş bir operasyon yapılması gündemde tutuluyor.

HEM HAVADAN HEM KARADAN nbsp;

Askeri yetkililer "Bölücü örgütün Kandil ile birlikte Kuzey ırak ve Kuzey Suriye'de bulunan askeri kampları yerle bir edildi. Bizim için önemli olan bu kanlı örgütün lojistik desteğini kesmekti. Tüm cephanelikleri hava harekatları ile dağıtıldı. Şimdi önemli olan içerideki silahlı ve silahsız unsurların bertaraf edilmesi. Bunların büyük kısmı Kuzey Suriye'ye kaçtı. İçerideki unsurlardan sonra hedefimiz Suriye'de bulunan terörist yuvalarına yönelik hava ve kara harekatıdır" açıklamasını yaptı. nbsp;

Kaynak: Takvim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...