Tunceli- Erzincan karayoluna 500 kiloluluk bomba!

/ Kaynak: DHA
Tunceli- Erzincan karayoluna 500 kiloluluk bomba!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Tunceli- Erzincan karayoluna dün gece 500 kiloluk bomba tuzaklayan PKK'lı teröristler bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Tunceli- Erzincan karayolunu 7 gün önce 35'inci kilometrede kesen PKK'lı teröristler, 4 TIR ile 1 iş makinesini ateşe vererek yakıp, karayoluna bombalı tuzaklar kurdu. 6 gün kapalı kalan karayolu dün ekiplerin yakılan araçları çekmesinin ardından akşam saatlerinde tek şerit olarak trafiğe açıldı.Dün saat 23.00 sıralarında teröristler yine aynı bölgede yola döşedikleri yaklaşık 500 kiloluk bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Ölen ya da yaralananın olmadığı patlamanın ardından karayolunda 5 metre derinlik, 10 metre genişliğinde çukur açılınca, karayolu tekrar ulaşıma kapandı. Karayolunun her iki tarafında da uzun araç kuyrukları oluştu.


İÇME SUYU HATTI DA ZARAR GÖRDÜ
Sabah saatlerinde bölgeye giden karayolları ekipleri iş makineler ile yaklaşık 2 saat süren onarım çalışması yaparak karayolunu yeniden trafiğe açtı. Bu karayolundan geçen Tunceli Belediyesi'ne ait şehir içme suyu hattı da patlamada zarar görerek ana boru patladı. Patlama nedeniyle Tunceli'ye su akışı da sağlanamadı. Yetkililer, borunun onarım çalışmalarına başlandığını söyledi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...