Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte Diyanet'in IŞİD raporu: Eylemler terör failler terörist...

İşte Diyanet'in IŞİD raporu: Eylemler terör failler terörist...

GÜNDEM Haberleri

IŞİD'in sert bir şekilde eleştirildiği raporda, "Savunmasız insanların öldürülmesi İslam'la bağdaşmaz. İslam'a en büyük zararı bu örgüt vermiştir" denildi

Diyanet İşleri Başkanlığı, IŞİD terör örgütünün gücü, hedefi, taktik ve sloganları, faaliyetleri ve İslam anlayışı gibi pek çok başlığın yer aldığı geniş bir rapor hazırladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e sunulan raporda, "Bu gayrinizami silahlı gücün, uluslararası hukuka ve İslam'ın ahlaki değerlerine aykırı olarak gerek kendilerinden olmayan Müslümanlara gerekse farklı dini inanç ya da ırk veya etnik kökene sahip insanlara karşı yürüttüğü tehdit, öldürme, yaralama, kaçırma eylemlerinin tamamı terör olup, bunları yapanlar da teröristtir" denildi. Örgütün ele geçirdiği yerlerde türbeleri yıktığı, muhaliflerine karşı acımasız yöntemler kullandığı, farklı anlayış ve gruplara tahammülsüzlüğü, kendisi dışındaki tüm kesimleri kesin bir şekilde dışlayıp kolayca tekfir etmesi, mürted olarak nitelendirdiği grupların öldürülmesini bir hak olarak görmesine değinilen raporda, "Savunmasız insanların yok edilmesi İslam ile bağdaştırılamaz" denildi. İslam dininin savaşta bile olsa kadınların, çocukların ve eli silah tutmayanların öldürülmesine ve eziyet edilmesine cevaz vermediği ifade edilen raporda İslam'a en büyük zararı bu örgütün verdiği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...