Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK o saldırıyı üstlendi! Ölen teröristi açıkladı

PKK o saldırıyı üstlendi! Ölen teröristi açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Van Başkale'deki bombalı araçla intihar saldırısı girişimini de terör örgütü PKK üstlendi.

PKK, intihar saldırısı düzenlemek isterken ölen teröristin kimliğini ve hain saldırıda 1 ton patlayıcı kullanıldığını açıkladı.
nbsp;
Van'ın Başkale İlçesi Bebleşin Jandarma Karakolu'na 6 Ağustos'ta bir grup terörist ilk önce uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla ateş açtı.
nbsp;
Askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmanın devam ettiği sırada PKK'lılar patlayıcı yüklü bir Otomobili karakolun önünde patlatmak istedi.
nbsp;
ÇARPTI, İNFİLAK ETTİ
nbsp;
Ancak bu aracın sürücüsü karakol nizamiyesinin önündeki zırhlı araca çarpınca bomba yüklü otomobil infilak etti. Bu nedenle hedef alınan karakol nizamiyesi patlamada hasar görmedi. Teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma yaklaşık 2 saat sürdü.
nbsp;
TERÖRİST ÖLDÜ, 4 KİŞİ YARALANDI
nbsp;
nbsp;Araçla yapılan bombalı intihar saldırısı sırasında karakola yakın nokta bulunan araçlara, çevreye saçılan şarapnel parçaları isabet etti. Bu araçlarda bulunan 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İntihar saldırısı düzenleyen PKK'lı öldü.
nbsp;
TERÖR ÖRGÜTÜ ÜSTLENDİ
nbsp;
İntihar saldırısını da terör örgütü PKK üstlendi. İntihar saldırısı girişiminde bulunurken ölen teröristin Van doğumlu Tolhıldan Fırat kod adlı Nedim Gülce olduğu duyuruldu. Hain saldırıda 1 ton patlayıcı kullanıldığı açıklandı.
nbsp;
Terör örgütü hain saldırıyı hava operasyonlarında ölen PKK'lılara misilleme olarak düzenlediklerini duyurdu.
nbsp;
AĞRI'DA DA 2 TONLA SALDIRMIŞLARDI
nbsp;
Terör örgütü PKK Ağrı Doğubayazıt'da da benzer bir intihar saldırısında bulunmuştu. Teröristler 2 ton patlayıcı yerleştirilen traktörle karakola saldırmışlardı. Hain saldırıda 2 asker şehit düşmüş, 31 asker yaralanmıştı. Saldırıyı düzenleyen terörist de ölmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...