Öcalan'dan HDP'ye mesaj geldi

Öcalan'dan HDP'ye mesaj geldi

GÜNDEM Haberleri

Çözüm süreci askıda ancak sınırda bekletilen 13 YPG'linin cenazesiyle ilgili konu devlet heyeti ile HDP İmralı heyetini yeniden bir araya getirdi

Çözüm süreci askıda ancak sınırda bekletilen 13 YPG'linin cenazesiyle ilgili konu devlet heyeti ile HDP İmralı heyetini yeniden bir araya getirdi. Kamu Güvenliği Müsteşarlığı HDP'ye Öcalan'ın sürecin bu noktaya gelmesinde rolü bulunan tüm kesimlere "sert eleştirileri" olduğu mesajını iletti. 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana Halkların Demokratik Partisi heyeti İmralı'ya gitmedi. Gerilen süreç, seçim sonrasında Suruç'taki patlama, PKK saldırıları ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarıyla fiilen askıya alındı. Heyet İmralı'ya gitmese de İmralı cezaevi'ndeki Abdullah Öcalan ile Devlet heyeti arasında görüşmeler sürüyor. Bu bilgiyi HDP heyetine Kamu Güvenliği Müsteşarlığı verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...