Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun koalisyon için 'orta yol' zirvesi

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun koalisyon için 'orta yol' zirvesi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan, Kılıçdaroğlu'na 'uzlaşılamayan maddeler için nihai kararınız nedir?' diye soracak. Bir çok farklı yaklaşımlarda 'orta yol' aranacak.

İsmail Sonsuz ANKARA - Türkiye kritik görüşmeye odaklandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün önce kabineyi toplayacak, ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Hükümetin kurulması için işleyen 45 günlük sürenin dolmasına iki hafta kala gerçekleşecek tarihi zirvenin adresi Başbakanlık Resmi Konutu olacak. 'İstikşafi' ön görüşmeleri yürüten heyetlerin başındaki Ömer Çelik ve Haluk Koç'un da katılacağı zirvede iki lider, hem gelinen aşamayı değerlendirecek hem de uzlaşılamayan maddeleri ele alarak koalisyon için müzakerelere geçilip geçilmeyeceğini kararlaştıracak. nbsp;

ÖNCE BAKANLAR KURULU nbsp;

Başbakan, saat 18,00'deki kritik görüşme öncesi, Bakanlar Kurulu'nu da toplayacak. Kabine toplantısının da ana gündemi koalisyon olacak. Davutoğlu, cuma günü partisinin A Takımını yani MYK'yı toplamış, parti politikaları açısından uzlaşılamayan noktaları masaya yatırmıştı. Kabine toplantısında da hükümet politikaları bakımından sorunlu başlıklar değerlendirilecek. Başbakan, Kılıçdaroğlu ile yapacağı zirvede, buradan çıkacak görüşler ışığında değerlendirme yapacak.

DERİN AYRILIKLAR VAR
Görüşmeye damga vuracak başlıklar arasında dış politika, eğitim, ekonomi, güvenlik konuları ön planda olacak. Eğitimde AK Parti 4+4+4 modelinin önemini vurgularken, CHP'nin 1+8+4 isteği anlaşmazlık noktası olarak öne çıkıyor. Yine, AK Parti ekonomide 13 yıllık kazanımların heba edilmemesi gerektiğinin altını çizerek CHP'nin vaatlerinin 'uygulanabilir' olmadığını belirtiyor. Ayrıca AK Parti'de, Cumhurbaşkanı'nın yetkileri ile örtülü ödenek kullanımı konusunda CHP'nin tavrı kabul görmüyor. nbsp;

HASSASİYETLERİ TEK TEK SORACAK

Başbakan, bu hassasiyetleri tek tek sorarak muhtemel koalisyonda CHP'nin duruşunu görmeye çalışacak. Cevaplar ışığında yeni bir değerlendirme yapılarak, ya müzakerelere geçilecek ya da koalisyon defteri kapanacak. Davutoğlu'nun, müzakerelere geçiş olmazsa, MHP Lideri Bahçeli'nin kapısını son kez çalacağı belirtiliyor. Eğer koalisyon imkanı tamamen ortadan kalkarsa, Davutoğlu'nun bu hafta görevi iade etmesi ve erken seçim için düğmeye basması bekleniyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...