'AK Parti'ye geri dönüyorlar'

'AK Parti'ye geri dönüyorlar'

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin yaşadığı zorlu süreçte yapılan araştırmaların pek çoğunda AK Parti'nin oy oranlarının yükseldiğini gözüküyor.

Peki, olası bir erken seçimde Türkiye'yi nasıl bir tablo bekliyor? Olası bir erken seçim öncesinde seçmenin tavrı merak konusu. Araştırma şirketleri de araştırmalarını yoğunlaştırmış durumda. Kimi seçmenin terör olaylarından dolayı istikrarın bozulduğunu düşündüğünü ve yeniden istikrarı aradığını belirtirken kimi vatandaşların koalisyon kurmayan tarafı cezalandıracağı görüşünü savunuyor.

Koalisyon görüşmelerinde sonundaki önemli buluşmadan da bir erken seçim çıkacağı görüşü ağırlık kazanan görüşlerden…

Son tabloyu değerlendiren Gezici Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gezici, AK Parti'ye kırgın olan milliyetçi kesimin geri döndüğünü dile getirdi. Gezici seçmenin sandığa gitmemesi durumunda da bunun AK Parti'nin oylarını yükselteceğini söyledi.

İşte Gezici'nin değerlendirmeleri;

"AK PARTİ'YE KIRGIN OLAN MİLLİYETÇİ KESİM DÖNMEYE BAŞLADI"

Yaşanan kaos ortamından dolayı seçmen güvenlik sebepleriyle istikrar mağduriyeti olunmuş gibi düşünerek bir anlamda duygusal davrandı ve kaosun AK Parti'nin tek başına iktidar gelmesi ile çözüleceğini düşündü. Bu şekilde AK Parti'ye kırgın olan milliyetçi kesim dönmeye başladı. Yüzde 1'lik bir oran böyle geldi. Yine HDP'ye giden oyların da bir kısmı (0,4) geri geldi. Bu sayade AK Parti'nin oy oranları yüzde 42.

"AK PARTİ, CHP'NİN HALKLA TANIŞMASINDAN TEDİRGİN"

AK Parti'nin yüzde 45'leri görmesi mümkün değil. AK Parti muhtemelen CHP ile bir koalisyon döneminde CHP'nin halkla tanışmasından tedirgin. Yani CHP'nin halk tarafına kavuşmasına sıcak bakmıyor. CHP eğer iktidar ortağı olursa kendisini daha rahat ifade edeceğini bildiği için AK Parti Kasım ayında bir erken seçim yapacak.

AK PARTİ – SAADET PARTİSİ İŞBİRLİĞİ

nbsp;Tek başına iktidarı zorlayacağından dolayı da Saadet Partisi ile işbirliği, güçbirliği yapacaklar. Saadet Partisi'nde oyların azalmadığı gözüküyor. Muhtemelen Saadet Partisi ile beraber seçime girme ihtimali oldukça yüksek.

SEÇMEN SANDIĞA GİTMEZSE NASIL BİR TABLO ORTAYA ÇIKAR?

Seçmen kızgın davranabilir ve sandığa gitmeyebilir. Böylece Cumhurbaşkanlığı dönemindeki bir tablo ortaya çıkabilir. Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde halkın yüzde 26'sı sandığa gitmedi. Yerel seçimlerde yüzde 12'si gitmedi. Şimdi de buna benzer bir tablo olabilir. Bunun içerisinde AK Parti, MHP ve CHP de olabilir. Böyle bir tablo ise AK Parti'nin oylarını artıracaktır. Eğer ki muhalefet kesiminden sandığa gitmemezlik artarsa bu da AK Parti'nin hanesine artı yazılacaktır.

"AK PARTİ'YE TEK BAŞINA İKTİDAR YOLU AÇILABİLİR"

HDP'nin oyları yüzdelik olarak artıyor görünecektir fakat bu AK Parti'ye tek başına iktidar yolunu da açabilir. Çünkü CHP ve MHP seçmeninde sandığa gitmeme olabilir. Umutsuzluk ve ümitsizlik oluşabilir özellikle CHP'de. Benim öngörüm koalisyon olmayacağı.

(Ajanshaber)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...