İncirlik'ten Irak da vurulacak

İncirlik'ten Irak da vurulacak

GÜNDEM Haberleri

ABD'ye ait savaş uçakları ile personelin İncirlik Üssü'ne gelişlerinin bu hafta içinde de devam edeceği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, 480. filoya ait Avrupa'da değişik yerlerdeki uçakların gelmesiyle İncirlik'e konuşlanmış uçak sayısının 30'u bulması bekleniyor. Uçak sayısının artmasıyla birlikte personelde de artış olacağı, toplam personel sayısının bin civarında olmasının öngörüldüğü ifade edildi. Önceki gün İncirlik'e 6 F-16 savaş uçağı ile 300 personel gelmişti. nbsp;Operasyonlarda ABD'nin daha önceden belirlediği IŞİD hedefleri veya gelen istihbaratlar doğrultusunda netleşecek yeni hedefler vurulacak. Her operasyondan Türkiye'nin haberi olacak. Operasyonlar İncirlik Üs Komutanlığı, Genelkurmay Harekat Başkanlığı ve ABD'nin Ankara'da bulunan Savunma İşbirliği Ofisi (ODC) koordinasyonunda gerçekleşecek. Sadece Suriye değil, gerek görüldüğünde Irak'taki IŞİD hedeflerinin de vurulacağı bildirildi.


Ankara diğer ülkeleri de istiyor


Üssün sadece ABD'ye açıldığı algısını ortadan kaldırmak için Ankara, koalisyon gücüne destek veren ülkelerin de İncirlik'ten yararlanmasını istiyor. Bunun için ABD ile görüşmelerin sürdüğü öğrenildi. Ankara'nın tercih ettiği ülkeler arasında Fransa, İngiltere, Avustralya, Belçika, Suudi Arabistan ve Ürdün öne çıkıyor. Askeri yetkililer, bu ülkelerden gelecek uçak sayısının ABD'ninki kadar olmayacağını 2 veya 3 uçakla sınırlı olabileceğini söylediler.


Kaynak: Hürriyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...