Şırnak'ta askeri birliğe saldırı: 1 Şehit

/ Kaynak: İHA
Şırnak'ta askeri birliğe saldırı: 1 Şehit

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "11 Ağustos 2015 tarihinde saat 00.20 sularında 6'ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Akdizgin Üs Bölgesine Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucu Kahraman bir erimiz ağır yaralanmış ve sevkedildiği Şırnak Asker Hastanesinde kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.


Şırnak-Güçlükonak karayolu Gabar Dağı eteklerinde bulunan Akdizgin üs bölgesine, gece saatlerinde teröristler uzun namlulu silahlarla saldırdı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışmanın ardından teröristler karanlıktan faydalanarak Gabar Dağı'na doğru kaçtı.


Çatışmanın ardından bölgeye asker ve ateş desteği gönderilirken, 23. Jandarma Tümen Komutanlığı'ndan kalkan 2 ATAK helikopteri operasyona destek verdi. Teröristlerin kaçış güzergahı ateş altına alındı. Hava hareketliliği gece boyunca devam etti. nbsp;
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
MALATYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ


Şırnak Güçlükonak'ta şehit düşen 21 yaşındaki Barış Aytek'in memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.


Aybek'in şehadet haberi, askeri yetkililer tarafından sabah saatlerinde Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki ailesine iletildi. Aile, oğullarının şehit haberiyle sinir krizleri geçirirken, baba Turabi Aybek'i askeri yetkililer teselli etti.


Afyon Kocatepe Üniversitesi Makine Bölümü mezunu olduğu öğrenilen Şehit Er Aybek'in 3 kardeş olduğu öğrenildi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asılırken, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, İlçe Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü de şehit ailesinin evine taziye ziyaretinde bulundu.


Şehit Er Barış Aybek'in cenazesinin öğleden sonra ilçe merkezinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...