PKK bombalı araçlarla eyleme hazırlanıyor

PKK bombalı araçlarla eyleme hazırlanıyor

GÜNDEM Haberleri

Ankara'da düzenlenen güvenlik zirvesinde, PKK'nın jandarma karakollarına bomba yüklü araçlarla saldırı hazırlığında olduğu ifade edildi.

Ankara'da düzenlenen güvenlik zirvesinde, teröre karşı alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Toplantıda, alınacak tedbirler masaya yatırılırken, PKK'nın gerilimi tırmandırmak amacıyla jandarma karakollarına bomba yüklü araçlarla saldırı hazırlığında olduğu ifade edildi. 81 il emniyet müdürlükleri ve jandarma karakolları bu konuda uyarılırken, güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı. PKK'nın, Türkiye'yi Ortadoğu'da güvensiz, kaos ortamı ve iç savaş yaşayan bir ülke olduğu imajını çizmek için saldırılarını şehirlere de kaydırıp ses getirmesi için gündüz saatlerini tercih ettiği bildirildi.


TENCERE VE GELİN BOHÇASINA DİKKAT
Son 2 ayda teslim olan 15 PKK'lının ifadelerine göre, PKK'nın büyük kentlerde bavul, düdüklü tencere, gelin bohçası, çocuk puseti, bebek kundağı gibi kamufle edilmiş eşyalar içine yerleştirilmiş RDX destekli A-4, C-4 plastik patlayıcı, TNT cinsi patlayıcılarla saldırı yapabileceği bildirildi. nbsp;


DİKSİYONU DÜZGÜNLER BATI'YA KAYDIRILACAK
Saldırıların saat ayarlı veya cep telefonu ve telsiz gibi uzaktan kumandalı devrelerle yapabileceği ifade edildi. Ayrıca PKK'nın diksiyonu düzgün, cankurtaran ve garsonluk eğitimi almış örgüt üyelerini batı illerine kaydıracağı belirtildi. Sinyal bozuculara karşı PKK'lıların dedektöre duyarlı patlayan düzenek geliştirdikleri belirlenirken, buna karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı. (Sabah)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...