Bakanlar Kurulu'nun değerlendirmesi: Çok seslilik endişesi!

Bakanlar Kurulu'nun değerlendirmesi: Çok seslilik endişesi!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi öncesinde Bakanlar Kurulu'nda yapılan koalisyon değerlendirmesinin de ayrıntıları belli oldu.

Toplantıda CHP ile yapılacak bir koalisyonun risklerine dikkat çekilerken bu riskler şöyle sıralandı: "CHP ile AK Parti arasındaki farklılıklar kesin çizgilerle ortaya koyulması ve çerçevenin iyi çizilmesi gerekiyor. Koalisyon ortağı ileride çıkıp 'Bizim partimizde demokrasi var, farklı farklı sesler çıkması normal' derse sıkıntı olur. Parti tabanlarının bu ortaklığa bakışı da çok önemli. Tabanların sesine kulak verilmeli. Bu durum CHP açısından daha önemli, çünkü CHP'nin tabanında AK Parti ile koalisyon istemeyenlerin oranı, AK Parti tabanındaki istemeyenlerden daha fazla."

CHP 4 BAKANLIK İSTİYOR nbsp;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki günkü zirvede "restorasyon hükümeti" söylemi doğrultusunda, dış politikada, eğitim ve yargı alanlarında köklü değişiklikler talep ettiği ve bunları gerçekleştirmek için Dışişleri, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıklarını istediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun istediği bir diğer bakanlığın ise İçişleri Bakanlığı olduğu belirtildi.

İKİNCİ ZİRVE YARIN
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ikinci görüşmeyi yarın saat 14:00'te yapacak. Zirve, AK Parti ve CHP heyetlerinin bir araya geldiği Ankara Palas'ta gerçekleşecek.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...