PKK'YA Kürt isyanı, bu öfke boğacak!

PKK'YA Kürt isyanı, bu öfke boğacak!

GÜNDEM Haberleri

Kürt kökenli şehitlerimizin aileleri PKK'yı lanetledi. "Ayrımcılık yapılıyor" diyenlere de Kürt hakim tokat gibi cevap verdi

Önceki gün şehit olan 6 asker ve polisimizin cenazelerinde teröre lanet yağdı. Kürt kökenli şehitlerimizin aileleri ise PKK eylemlerinden en çok Kürtlerin zarar gördüğünü belirterek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. nbsp;Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde PKK'lılar tarafından şehit edilen 21 yaşındaki Er Barış Aybek'in cenazesinde ise acılı annenin feryatları herkesi gözyaşlarına boğdu. Kürtçe ağıtlar yakan Feride Aybek, "Biz de Kürt'üz, birbirimizden farkımız ne?, Bu acıya nasıl dayanırım" diye konuştu. Barış Aybek, 27 Ocak'ta sosyal paylaşım sitesinde ekmek yapan annesinin resmini paylaşarak, "Canım anam... Bir sen varsın gerisi yalan... İyi ki varsın annem" diye yazmıştı.
PKK'nın elinde 19 gündür bulunan polis memuru Vedat Kaya'nın babası Şeyhmus Kaya ise kendilerinin de Kürt olduğunu belirterek, "PKK'lılar Diyarbakır Bingöl karayolunda yol kesiyor. Oğlum PKK'lıları görünce 'Ben de Kürdüm beni tutmazlar' düşüncesiyle silahını sakladıktan sonra aracını durdurup normal nüfus cüzdanını gösteriyor. Ancak, PKK'lılar cüzdanındaki spor salonuna ait olan ve üzerinde polis olduğunu yazan kimlik kartını görünce onu yanlarında götürüyor" dedi.

KÜRT BABANIN HAKİM OĞLU

Yaşananlara bir feryat da Zonguldak 2'nci Asliye Hukuk Hakimi Kemal Karanfil'den geldi. Karanfil, Facebook sayfasına, "Siirtli Kürt bir babanın evladı olarak PKK'nın yaptığı tüm katliam ve eylemleri kınıyorum, lanetliyorum. Yaptığınız eylemlerle öncelikle biz Kürtlere zarar veriyorsunuz" diye yazdı. Karanfil, PKK'nın eylemleriyle Kürt-Türk kardeşliğini baltaladığını belirterek şunları kaydetti: "Ayrımcılık diye tutturmuş gidiyorsunuz. Bir Kürt evladı olarak devletin en yetkili makamlarına getirildim. Türk milleti adına karar veriyorum. Ayrımcılık olsa bunlar olur muydu? Benim gibi yüzlerce hakim-savcı-bürokratın mevcut olduğunu siz de biliyorsunuz."
Sultanbeyli'deki saldırıda şehit düşen Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in amcası Mahmut Çeken de, "Vatanımızı böldürmeyeceğiz. Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmayacağız" dedi. Yeğeninin Konya'daki cenazesinde konuşan Çeken, "Şehidin annesi Kürt, babası Türk'tür. Biz birbirimize kenetlenmiş insanlarız. Bunların özellikle Cihanbeyli'yi seçmesi Kürt-Türk kardeşliğine sıkılan bir kurşun olarak görüyorum. Ama bu plan tutmayacak. Bu vatan var olduğu müddetçe, şehit vermeye devam edeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin" diye konuştu. nbsp;

Takdiri ilahi
Şehit emniyet müdürü Beyazıt Çeken'in cenazesi dün Konya'da dualarla defnedildi. Emekli polis memuru olan baba Mehmet Çeken, "En son görüştüğümüzde teyakkuzda ol dedim. 'Tamam baba' dedi. Kendim polis olduğum için polislerin sıkıntısını biliyorum. Ama takdiri ilahi" dedi.

PKK'YA Kürt isyanı, bu öfke boğacak!
25 yıl önce oğlumu şimdi de torunumu şehit verdim
-Şırnak'ta şehit olan özel harekât polisi Mustafa Yahya Mertcan'ın cenazesi, Çankırı'da 25 yıl önce şehit olan dayısı Yahya Coşkuner'in mezarının yanında gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit polisin dedesi Ali Yavuz Coşkuner, "25 yıl önce oğlum Yahya Coşkuner'i şehit verdim. Bugün torunum Yahya'yı. Bu teröristler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. Bütün malımı mülkümü bu uğurda feda etmeye hazırım. Beni de askere alın ben de şehit olmak istiyorum. Teröristler şunu bilsinler ki bu vatanda size yer yok. Allah Türk milletini ebedi payidar etsin" şeklinde konuştu. nbsp;
PKK'YA Kürt isyanı, bu öfke boğacak!
ŞEHİDİN BABASI DA POLİS...
Şahin Polat Aydın için Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde resmî tören düzenlendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Özel Harekat Polisi olan baba Süleyman Aydın'a taziyede bulundu.
PKK'YA Kürt isyanı, bu öfke boğacak!
Arkadaşa vefa
PKK'lıların askerî helikoptere açtığı ateş sonucu şehit olan er Doğan Acar Denizli'de dualarla defnedildi. Şehidin asker arkadaşları İhsan Yeşilırmak ile Sadık Keskin cenazeye iştirak etti.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...