Zekeriya Öz ve Kara için 'difüzyon mesajı'

/ Kaynak: DHA
Zekeriya Öz ve Kara için 'difüzyon mesajı'

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Öz ve Kara için Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na 'difüzyon mesajı' yolladı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında tutuklama talepli yakalama kararı çıkarılmadan önce Gürcistan üzerinden Ermenistan'a gittikleri tespit edilen Öz ve Kara için Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na 'difüzyon mesajı' yolladı.


YAKALANMALARI İÇİN DİFÜZYON MESAJI YOLLANDI
Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmek üzere adalet bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne hitaben gönderilen difüzyon mesajında', Öz ve Kara hakkında 10 Ağustos 2015 tarihinde Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama talepli yakalama kararı verildiği, suçluların iadesine dair aramızda ikili sözleşme bulunan ülkelere bu mesajın yollanarak iadesinin sağlanması talep edildi.


*Difüzyon Mesajı: Kırmızı bülten çıkartılması zaman aldığından, bu aşamada herhangi bir gecikmeye yer verilmemesi amacıyla, kaçak şahısların yakalanması için, kırmızı bültene ilişkin kriterler çerçevesinde, ilgili ülke interpolü tarafından diğer ülke interpollerine çekilen dağıtımlı teleks yazılarıdır. Kaynak: Adalet Bakanlığı
Kırmızı Bülten: Bir ülkenin adli makamlarınca aranan hükümlü, şüpheli veya sanıkların ilgili ülkeye geri verilmesi amacıyla görüldüğü yerde yakalanması için İnterpol Genel Sekreterliği'nce çıkartılan, aranan şahısların açık kimliği ve isnat edilen suça ilişkin adli bilgiler, ilgililerin bulunduğu yer tespit edildiğinde alınması gereken tedbirler ile mevcutsa fotoğraf ve parmak izi fişlerini içeren bir bültendir.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...