İzmir'deki PKK operasyonunda gözaltı sayısı 14'e yükseldi

/ Kaynak: AA
İzmir'deki PKK operasyonunda gözaltı sayısı 14'e yükseldi

GÜNDEM Haberleri  / AA

İzmir'de, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik 3 ilçede 23 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı, 14'e yükseldi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, özel harekat ve çevik kuvvet destekli, akrep ve TOMA araçlarının katılımıyla Buca, Karabağlar ve Konak ilçelerinde düzenlediği "şafak" operasyonu sonrası aranan bir kişi daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınan şüphelilerin sayısı, 14'e yükseldi.

Gözaltına alınan zanlıların, Kadifekale, Eski Çamlık, Limontepe, Göksu ve Gediz Semtleri'nde düzenlenen korsan gösterileri organize ettikleri ileri sürüldü.

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H adına faaliyette bulundukları iddia edilen şüphelilerin, bu semtlerdeki belediye otobüslerine molotofkokteyli atılması, korsan gösteri düzenlenmesi, mala zarar verme, orman yakmaya teşebbüs, güvenlik güçlerine havaifişek ve molotofkokteyli atılması, taşlı ve sopalı saldırı suçlarına karıştıkları iddia edildi.

Operasyonlarda ayrıca pompalı av tüfekleri, 2 kuru sıkı tabanca, 50 tabanca fişeği, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği, dijital verilere de el konulduğu belirtildi.

Gözaltına alınan zanlıların, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgularının sürdüğü öğrenildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...