Dört dörtlük uzlaşmazlık!

Dört dörtlük uzlaşmazlık!

GÜNDEM Haberleri

CHP 1+8+3'te diretti, AK Parti ise 4+4+4'ten geri adım atmadı. Görüşmeler de başlamadan tıkandı...

Gökhan Kaya ANKARA
AK Parti ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasında en büyük payın eğitim konusu olduğu ortaya çıktı. İki partinin özellikle eğitim başlığı altında anlaşmazlık yaşadığı belirtiliyor. CHP'nin koalisyon görüşmeleri esnasında seçim beyannamesinde de vaatleri arasında yer verdiği ve imam hatip ortaokullarının yeniden kapatılmasına sebep olabilecek 1+8+3 eğitim sistemine geçilmesini istediği öğrenildi. nbsp;
Bu sistemle İmam Hatiplerin kapatılmayacağını ifade eden CHP kurmaylarının bu sistemin gelmesi durumunda Türk eğitim sisteminin ayağa kalkacağını belirttiği ifade edildi. AK Parti'nin ise 2012 yılında hayata geçirilen ve eğitimde birçok yeniliği de beraberinde getiren 4+4+4 zorunlu ve kademeli eğitim sisteminden kesinlikle geri adım atılmayacağı yönünde görüş bildirdiği kaydedildi. Yine iki parti arasında zorunlu din dersinin kaldırılıp kaldırılmaması noktasında da görüş ayrılıkları yaşandığı öğrenildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...