Davutoğlu: Seçim zehir değil deva

Davutoğlu: Seçim zehir değil deva

GÜNDEM Haberleri

Çözüm yoksa, bir tarafta derin görüş ayrılığı varsa, diğer taraf da Millet ana muhalefet görevi verdi demişse, geriye ne kalıyor millete gitmekten başka?

İsmail Sonsuz ANKARA
Dün AK Parti'de 14'üncü yıl coşkusu vardı. Genel Merkez'de düzenlenen yaş günü etkinliğine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Herkes seçime hazır olsun" mesajının yanı sıra "Cumhurbaşkanı'nın yönlendirmesine sırtını dönsün" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de cevap verdi. Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle: "MHP'den yapılan açıklamalar daha ilk geceden itibaren kendi sorumluluğunu konuşmaktan daha çok, başkalarının ne yapması gerektiğini söylüyor. Bu tutumu halkımız benimsemez. Sürekli 'Şu şununla bir araya gelsin, o öbürü bununla konuşsun' diye herkese ödev biçmek siyasi sorumluluğun gereği değil. Adama sorarlar, sen ne yapacaksın?
Bir yıldır hep beklediler; ayrışmalar olsun... Daha çok beklerler. O gün bu salondaki samimiyetimiz neyse, bu mezara kadar devam edecek. Biz, vesayetin tümünü kırarken size sormadık. Aramızda bir vesayet ilişkisinden kimse bahsedemez.
Aşı ihtiyaç olduğu zaman kullanılır. Eğer çözüm yoksa, bir tarafta derin görüş ayrılığı varsa, diğer taraf da 'Millet bana ana muhalefet görevini verdi' demişse, geriye ne alternatif kalıyor millete gitmekten başka? Biz bunu söyledik, 'Seçimlerin yenilenmesi zehirdir' açıklaması geldi. Bütün siyasi liderlere seslenerek söylüyorum; seçim hiçbir şartta zehir değildir, seçim ve milli irade devadır, deva."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...