Pasinler Emniyet Müdürlüğü'ne halktan baltalı, kürekli destek

/ Kaynak: DHA
Pasinler Emniyet Müdürlüğü'ne halktan baltalı, kürekli destek

GÜNDEM Haberleri  / DHA

ERZURUM'un Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristler roketatarla saldırı düzenledi.

PKK saldırısı saat 01.40 sıralarında meydana geldi. Tarihi Kale ile İstasyon binası arasındaki Pasinler Emniyet Müdürlüğüne, PKK'lı teröristler tarafından roketatarla saldırı yapıldı. Kaplıcalar tarafından yapılan saldırıya, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine teröristler kaçtı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, silah seslerini duyan bazı kişiler ellerinde balta ve kürekler olduğu halde Emniyet Müdürlüğü'ne destek vermek için geldi. Yaklaşık 500 kişiden bazıları teröristlerle çatışmaya geldiklerini belirterek, "Canımız bu vatana kurban olsun" dedi. nbsp;Yaklaşık 2 saat Emniyet Müdürlüğü binası önüne bekleyenler polisin isteği üzerine evlerine döndü. Kaçan teröristlerin yakalanması için Özel Harekat Şube Müdürlüğü tarafından kapsamlı operasyon başlatıldı.

Bu arada Pasinler'de bu Sabah ilçenin birçok yerine Türk bayrakları asıldığı görüldü.


Pasinler Emniyet Müdürlüğü'ne halktan baltalı, kürekli destek
BAYRAKLARLA YÜRÜDÜ, KARAYOLUNU KESTİLER

Pasinler'de bugün tüm işyerlerine sabahın erken saatlerinden itibaren bayrak asılırken, yaklaşık 1500 kişi, ellerinde bayraklarla ilçe merkezindeki Dörtyol Kavşağı'nda toplandı. Erzurum- Pasinler- Ağrı karayolunu kesen vatandaşlar, lastik yakıp terörü lanetledi. Türk ve Kürtlerin kardeş olduğunu vurgu yapan vatandaşlar, itfaiyenin lastikleri söndürmesine tepki gösterdi. Bunun üzerine itfaiye, müdahale etmedi. nbsp;

PKK'yı sloganlarla eleştiren kalabalık, saldırıyı yapan teröristlerin kısa sürede bulunmasını istediler. nbsp;

Pasinler Emniyet Müdürlüğü'ne halktan baltalı, kürekli destek
BAŞKAN SERTOĞLU: MİLLET ATLET VE DONUYLA KOŞTU

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek görev yapan polislere 'geçmiş lsun' dileğini ileten nbsp;Pasinler Belediye Başkanı Ak Partili Ünsal Sertoğlu terör örgütünün saldırısıyla ilgili olarak, "Şükür can kaybımız yok. Olay gece olmasına rağmen kısa sürede ilçede duyuldu. Millet atletiyle, donuyla adeta ateşe doğru koştu. Teröre karşı duyarlılığından dolayı vatandaşlara teşekkür ederim. Ancak güvenlik kuvvetlerimiz gerekeni yapıyor. Endişe edilecek bir durum yok" dedi.

Pasinler Emniyet Müdürlüğü'ne halktan baltalı, kürekli destek
KAYMAKAMLIKTAN, HALKIN DUYARLIĞINA TEŞEKKÜR
Pasinler Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan roketatarlı saldırıda can veya mal kaybı olmadığı belirtilirken, şöyle denildi: "Çıkan çatışma sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekipleri ve özel hareket polislerimizce geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır. Roketatarlı saldırı sonrası ilçe halkımızda devletinin yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ülkemizde ve bölgemizde oynanmak istenen bölücülük oyuna vatandaşlarımız gelmemiştir ve gelmeyecektir. Halkımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz."

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...