Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yurtta terör operasyonu: 84 gözaltı

/ Kaynak: AA
Yurtta terör operasyonu: 84 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yurt genelinde dünden beri terör örgütleri PKK ve DAEŞ'e yönelik operasyonlarda 84 şüpheli gözaltına alındı.

Artan terör saldırıları karşısında, güvenlik güçlerinin PKK ve DAEŞ'e yönelik operasyonları da aralıksız sürdürülüyor. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün ve sabah saatlerinde İstanbul, Mardin, Van, Denizli, Gaziantep ve Kilis'te çok sayıda operasyon düzenledi. nbsp;


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde Küçükçekmece ve Bağcılar merkezli 13 ilçede 23 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.


Polis helikopteri ile Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin de desteğiyle düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları ve eylem hazırlığı yaptıkları iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı.


Aramalarda bir ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, örgütsel dokümanlar, dijital malzemeler ve poşular ele geçirildi.


Mardin'de 14 gözaltı


Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda 14 kişi yakalandı.


Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Nusaybin'de 14 şüphelinin gözaltına alındığı, aramalarda 250 kilogram patlayıcı, 2 roketatar, 3 kalaşnikof, bir pompalı tüfek, bomba süsü verilmiş 2 paket, 35 molotofkokteyli, çok sayıda şarjör ve mermi ele geçirildiği bildirildi.


Van'da 2 operasyon


Van'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2 operasyonunda 19 kişi gözaltına alındı. nbsp;


Polis, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik Hacıbekir Mahallesi'ndeki çeşitli adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonda 13 şüpheliyi yakaladı.


Kent merkezi ve Başkale ilçesinde de izinsiz gösterileri organize ettikleri değerlendirilen şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirildi. Şehir merkezinde 5, Başkale ilçesinde de bir kişi gözaltına alındı.


Denizli'de YDG/H üyelerine yönelik operasyon


Denizli'de Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları ileri sürülen 12 kişi yakalandı.


DAEŞ operasyonları


Gaziantep'te bir eve düzenlenen operasyonda terör örgütü DAEŞ'e katılmak üzere bekleyen 7'si yabancı uyruklu 22 kişi yakalandı.


Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'deki çatışma bölgelerine gitmek isteyen yabancı uyruklu kişilerin bir evde bekletildikleri ihbarı üzerine söz konusu adreste arama gerçekleştirildiği bildirildi.


Operasyonda 7'si yabancı uyruklu 22 kişinin yakalandığı, şüphelilerin üzerinde 19 bin 950 ABD doları bulunduğu kaydedildi.


Kilis Valiliğinden yapılan açıklamada da İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Elbeyli ilçesinde DAEŞ mensubu oldukları değerlendirilen 2 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.


Öte yandan, terör örgütlerine yönelik önceki gün ve dün sabah gerçekleştirilen operasyonlarda Mersin, Adana, Ankara, İzmir ve Şanlıurfa'da PKK üyesi oldukları iddiasıyla 42, İstanbul'da ise DAEŞ üyesi oldukları öne sürülen 3 kişi gözaltına alınmıştı. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...