Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganıyla dalga geçtiler

/ Kaynak: AA
'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganıyla dalga geçtiler

GÜNDEM Haberleri  / AA

Vatandaşları şehit cenazesine ücretsiz taşıdığı gerekçesiyle işten atıldığını iddia eden halk otobüsü şoförünün, kamera kayıtları ortaya çıktı.

Sivas'ta, pazar günü şehit Muhammed Onur Demir'in cenaze töreni için vatandaşları ücretsiz taşıdığı gerekçesiyle işten atıldığını iddia eden halk otobüsü şoförünün, şehit cenazesine gitmediğine ilişkin kamera kayıtları ortaya çıktı.


Sivas Belediyesi, söz konusu şoförün kullandığı otobüsün güvenlik kamerası kayıtlarını basına dağıttı.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, şoförün yalan söyleyerek yolcuları indirdiği ve hattan çıktığı belirtildi.


Otobüsteki kamera kaydında cenaze konvoyunda yüksek sesle müzik dinlediği ve "şehitler ölmez" sloganıyla dalga geçtiği belirtilen açıklamada, "Pazar günü Şirinevler-Kümbet hattında çalışırken saat 12.02'de izinsiz bir şekilde Atatürk Caddesi üzerinde 'yol kapalı' yalanını söyleyerek otobüsteki yolcuları boşaltıyor ve hattan çıkıyor. Oysaki o saat itibarıyla şehir içinde kapalı hiçbir yol söz konusu değil. Daha sonra araç içinde yüksek sesle müzik dinleyerek şehir içinde tur atıyor" ifadelerine yer verildi.


Şoförün, cenaze töreninin ardından otobüse kendi arkadaşlarını bindirdiğinin ve konvoya katıldığının aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Söz konusu şoför araç ilerlerken yandaki arkadaşı ile şakalaşıyor. Arkadaşı 'şehitler ölmez' diye halkın manevi duygularını yansıtan sloganla dalga geçerken, kendisi de 'kahveye kaçta geleceksin' diye slogan atıyor. Belli bir süre ilerledikten sonra şehidimizin cenazesinin defnedileceği Yukarı Tekke Mezarlığı'na gitmeden konvoydan çıkarak şehir içine dönüyor. Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte planlandığı şekilde yaygın medya kuruluşları ile sosyal medya üzerinden şehit istismarı yapıyor. Kendisi hakkındaki tahkikat sonuçlanmamış, hakkında hiçbir resmi karar verilmemişken, 'beni işten attılar' iddiası ile medyada boy gösteriyor."


Basına dağıtılan görüntülerde, şoförün yolcuları "yol kapalı" diye otobüsten indirdiği ve şehit cenazesi konvoyundayken "kahveye kaçta geleceksin" diye slogan attığı görülüyor.


Hatlarını terk ederek şehit cenazesine ücretsiz vatandaş taşıdıkları gerekçesiyle 22 halk otobüsü şoförüne ceza verildiği, bir şoförün işine son verildiği iddia edilmiş, Sivas Belediyesi ile Sivas Özel Halk Otobüsleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi iddiaları yalanlamıştı.

##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...